Як приготувати смачний суп з глив

Суп з глив

Грибний суп – дуже популярна страва в українській кухні. Один з найулюбленіших варіантів цього супу – суп з глив. Цей гриб має неповторний смак та аромат, а також багатий на корисні речовини склад. Існує багато рецептів, які дозволяють приготувати смачний грибний суп з глив у домашніх умовах.

Основою для супу з глив є грибний бульйон. Для його приготування можна використовувати як свіжі гриби, так і сушені. Сушені гриби перед використанням необхідно замочити у теплій воді на кілька годин. Для збереження аромату, при варінні можна додати кілька кубиків м’ясного або овочевого бульйону.

До приготування грибного супу з глив можна додати інші овочі, такі як морква, картопля, цибуля, солодкий перець. Також можна смажити гриби разом з цибулею і додати у суп разом з овочами. Щоб зберегти свіжість та смак, необхідно додавати зелень у кінці приготування. Суп з глив можна подавати зі сметаною та макаронами, щоб страва стала ще більш ситною та насиченою.

Що це таке і з чим його їдять

Що це таке і з чим його їдять

Суп з глив – це страва, яку готують на основі свіжих грибів глив. Глива – це один з улюблених грибів грибників, який має великі капелюшки та білу ніжку. Із глив можна приготувати багато смачних страв, але суп – одна з найпопулярніших.

Щоб приготувати суп з глив, спочатку гриби необхідно добре очистити та нарізати на кубики. Потім їх трохи просмажити на розігрітій сковороді з олією. Смажені гриби додають до вже готового бульйону, варять декілька хвилин

Основою для супу може бути як м’ясний, так і овочевий бульйон. М’ясний бульйон робиться з кісток або м’яса, овочевий – з різних овочів. До готового супу з глив можна також додати макарони, які необхідно перед варінням відварити окремо від бульйону.

При подачі на стіл суп з глив прикрашають зеленню – петрушкою чи кропом. Його часто їдять з додаванням сметани, яка надає страві ніжності та смакової глибини. Сметану можна додавати прямо в тарілку перед їжею, а можна вже приготовану страву полити сметаною перед подачею на стіл.

Грибний суп з глив

Грибний суп з глив

Грибний суп з глив – це чудова страва, яка стане відмінним обідом або вечерею. Щоб його приготувати, необхідно мати свіжі гриби, зелень та кілька інших інгредієнтів.

Спочатку треба добре промити гриби та нарізати їх на кубики. Далі варіть гриби у бульйоні до готовності. Під час варіння можна додати трохи макаронів, щоб суп був більш ситним.

Коли гриби та макарони варяться, можна приготувати зелений додаток. Зелень (петрушку, кроп та базилік) потрібно нарізати дрібно, або поламати. Потім добавити зелень у суп, щоб він набув насиченого смаку та аромату.

Кінці капелюшків грибів можна відкласти та засмажити на сковороді з трохи олії. Засмажені капелюшки можна додати до супу, щоб страва стала більш насиченою та апетитною.

Суп готовий! Під час подачі до страви можна додати трошки сметани, це підкреслить смак грибів та надасть ніжності супу. Рекомендую подавати з гарячим хлібом та зеленню. Смачного!

Суп пюре з глив

Гливи – це дуже смачні гриби, які додають неповторний смак до багатьох страв. Один із способів приготувати гливи – це приготувати з них смачний суп пюре.

Для приготування супу потрібно варити гриби в бульйоні з кубиками. Гриби трохи підвариваються і потім перетираються в блендері разом з бульйоном.

Потім варимо макарони окремо і додаємо їх до грузини в кінці приготування. Щоб страва була більш апетитною, можна додати трохи капелюшків грибів та зелені.

Готовий суп пюре з глив подається з сметаною. Якщо ви любите більш насичений смак, можна додати трохи солі та перцю.

Суп з грибів глив з локшиною

Складові страви

Для приготування супу з грибів глив з локшиною необхідно мати наступні інгредієнти:

  • Гриби гливи – 300 грам
  • Сметана – 2 столові ложки
  • Локшиня – 100 грам
  • Бульйон – 500 мл
  • Зелень – за смаком (петрушка, кроп, лук)
  • Інші приправи (сіль, перець) – за смаком

Приготування страви

Приготування страви

Для приготування супу з грибів глив з локшиною, спочатку готуємо гриби. Кінці ніжок грибів видаляємо, а капелюшки нарізаємо на невеликі кубики. На розігрітій сковороді трохи смажимо гриби до золотистого кольору. Потім додаємо сметану і трохи подушковуємо гриби, поки вони не виділять сік.

У бульйон додаємо приправи та нарізану зелень, а також пасирні гриби зі сметаною. Варимо суп на помірному вогні близько 15 хвилин.

Під час варіння супу, готуємо локшиню окремо в окропі. Макарони варимо до готовності за інструкцією на упаковці.

Суп гарно подається з локшиною, яку додають в миску перед подачею страви на стіл. Можна також прикрасити суп зеленню або тонкими скибочками грибів. Суп з глив гарно підходить для сімейної вечері або святкового столу. Смачного!