Росіяни вербують в Криму найманців для двох нових ПВК

В анексованому Криму росіяни створили дві нові приватні військові компанії, до яких уже набирають найманців. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

«Відомо, що у тимчасово окупованому Криму оголошено набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній “Щіт” та “Русіч”. Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, в пріоритеті – офіцери», – йдеться у зведенні Генштабу.

Охочих піти в ПВК не дуже багато. Тому щоб хоч якось зацікавити, потенційним кандидатам обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не будуть залучати до бойових дій на території України.

Напередодні також стало відомо, що на території Білорусі готують аналог ПВК «Вагнера» для вторгнення в Україну. Йдеться про приватне охоронне підприємство «ГардСервіс», яке налічує вже більше тисячі осіб.

Персонал компанії активно готують до бойових дій: відповідні тренування вже проходять на кількох білоруських полігонах. Активний набір кадрів для участі в компанії триває вже кілька місяців. При цьому кількість учасників «ГардСервіс» останнім часом істотно збільшилася. Їх загальна кількість може перевищувати тисячу осіб.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter