Водія фури посадили на 6 років за смерть чотирьох людей на Хмельниччині

Внаслідок ДТП автомобілі загорілися, у вогні загинули четверо людей

23-річному водію вантажівки DAF присудили шість років ув’язнення за масштабну смертельну ДТП на Хмельниччині. Аварія сталася у травні 2021 року, коли хлопець не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з Opel Combo та Mercedes-Benz Sprinter. Від удару машини загорілися, у вогні загинули обидва водії та їх пасажири. На той момент 23-річний хлопець взагалі не мав водійського посвідчення, за кермо його пустив інший 44-річний водій фури – за рішенням суду, він отримав два роки обмеження волі.

Про вирок винуватцям масштабної ДТП із чотирма загиблими у понеділок, 2 січня, повідомила прес-служба Хмельницької обласної прокуратури. Аварія сталася 15 травня 2021 року неподалік села Веселівка біля Красилова.

«44-річний водій фури DAF, незважаючи на перевантаження автопоїзда, передав кермо 23-літньому хлопцю, який не мав водійського посвідчення відповідної категорії та навичок керування таким автомобілем. Внаслідок цього він не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, якою рухались автомобілі Opel Combo та Mercedes-Benz Sprinter і допустив зіткнення», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Внаслідок аварії автомобілі загорілися. Водії Opel Combo та Mercedes-Benz Sprinter і два їхні пасажири загинули на місці ДТП. Суд визнав 23-річного хлопця ч. 3 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох потерпілих) та призначив йому шість років позбавлення волі із забороною керувати автомобілями три роки. Інший 44-річний водій фури визнаний винним за ст. 287 ККУ (допуск до керування автомобілем особи, яка не має права на керування) та отримав два роки обмеження волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter