Мешканців Прикарпаття закликали негайно зменшити використання електроприладів

«Прикарпаттяобленерго» закликало мешканців Івано-Франківської області негайно вимкнути електроприлади для зменшення навантаження на мережу. Нові ліміти споживання електроенергії на Прикарпатті не дозволяють покрити 42% потреби області. Крім того, енергетики просять прикарпатців не вмикати одразу всі наявні в помешканні пристрої, коли з’являється світло, оскільки це призводить до нових відключень.

Відповідну заяву прес-служба «Прикарпаттяобленерго» оприлюднила у понеділок, 28 вересня, на офіційній сторінці компанії у Facebook. Також енергетики закликають обмежити використання енергомістких приладів і відкласти прибирання і прання.

«АТ “Прикарпаттяобленерго” терміново звертається до мешканців області з наполегливим проханням: прямо зараз та на кілька наступних днів знизьте енергоспоживання до мінімуму! Доведено новий ліміт потужності для Прикарпаття. Цей ліміт не дозволяє покрити 42% потреби. В області застосовані одночасно погодинні та аварійні вимкнення», – йдеться у повідомленні «Прикарпаттяобленерго».

Мешканців Івано-Франківської області закликають вимкнути енергоємні прилади, відкласти прибирання та прання, а також вимкнути з розеток усі прилади, а коли світло з‘являється, не вмикати все одночасно. Власників бізнесу закликають вимкнути вивіски, зовнішнє освітлення, та не залишати освітлення в неробочий час.

Зазначимо, внаслідок масованих ракетних ударів росіян по енергетичних об’єктах в різних регіонах України пошкоджено близько 40% інфраструктури. У ДТЕК заявляли, що обладнання для ремонту знищеної інфраструктури закінчилося, однак уже 12 країн зголосилися надати Україні майже 1000 одиниць обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter