Мешканця Хмельниччини посадили на 9 років за вирощування коноплі

Клієнтів для збуту канабісу обвинуваченому шукав сусід

Мешканцю села Самчики Хмельницької області присудили дев’ять років ув’язнення за вирощування коноплі та продаж наркотиків в особливо великих обсягах. У 2020 році вдома у чоловіка знайшли 30 кг канабісу та нелегальну зброю. За даними правоохоронців, 59-річний селянин вирощував коноплі на своїй ділянці, виготовляв канабіс і продавав клієнтам, яких шукав сусід.

Як у понеділок, 14 листопада, повідомила прес-служба Хмельницької обласної прокуратури, протягом весни і літа 2020 року мешканець села Самчики Старокостянтинівського району посіяв на своїй присадибній ділянці рослини конопель, спушував ґрунт, прополював та піддобрював, а потім виготовив канабіс.

«У будинку обвинуваченого поліцейські виявили і вилучили 6 мішків із канабісом загальною вагою понад 30 кг, 16 рослин конопель, ваги, декілька мобільних телефонів, записники тощо, а також незареєстрований пістолет», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Суд визнав 59-річного чоловіка винним за ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 310, ч. 1 ст. 263 ККУ (вирощування коноплі, продаж наркотиків, незаконне поводження зі зброєю) і призначив йому дев’ять років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла. Його сусіда, який шукав клієнтів для збуту канабісу, раніше засудили на п’ять років із призначенням іспитового терміну на три роки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter