Окупанти частково відводять війська на лівий берег Дніпра, – ОК «Південь»

Українське командування повідомило про часткове відведення російських військ на лівий берег Дніпра. Згідно з інформацією від Оперативного командування «Південь», у Південнобузькому операційному районі ворог «веде перегрупування та здійснює заходи щодо часткового відведення військ на лівий берег Дніпра».

Водночас окупанти продовжують обстріли деокупованих територій і тилу.

«Наші війська на стику Херсонщини і Миколаївщини посунули лінію фронту на 7 кілометрів. Звільнили майже 260 кв. км територій та 12 населених пунктів», – розповіли в ОК «Південь» про ситуацію станом на 14:00 четверга, 10 листопада.

В командуванні розповіли, що зранку російські війська обстріляли нещодавно звільнену Золоту Балку на Херсонщині.

«Намагалися влучити в пункти видачі гуманітарної допомоги та в адміністративні будівлі органів влади. Пошкоджено приватні обійстя. Без постраждалих», – зазначено у повідомленні.

В ОК «Південь» зазначили, що звільнення територій та населених пунктів триває. Військові просять дотримуватися режиму інформаційної тиші.

Напередодні президент Володимир Зеленський закликав українців бути стриманими в емоціях попри успіхи ЗСУ.

Нагадаємо, 9 листопада російське командування заявило про рішення відвести війська з Херсона і навколишніх населених пунктів на лівий берег Дніпра. Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що ЗСУ звільнили ще 12 населених пунктів. При цьому він наразі не підтвердив відхід росіян із правобережної Херсонщини.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter