11 способів створити вертикальний сад у власному домі

11 ідей як зробити вертикальний сад вдома

Виглядає, що вертикальне озеленення стає все популярнішим трендом в сучасному Інтернеті. Як думаєте, чому? Можливо, тому що воно виглядає неймовірно стильно та оригінально, займає мало простору та навіть може служити неабиякою прикрасою для вашого житла. Я сам не раз дивився на свої старі піддони, думаючи, як можна було б їх перетворити в щось цікаве та корисне. Тож вирішив поділитися деякими ідеями, які можуть стати натхненням для ваших дизайнерських експериментів.

Перша ідея – створити вертикальний сад у підвісному вигляді. Для цього можна використати різні піддони, горщики або дахи, які можна повісити на стіну або стелю за допомогою кронштейнів або ниток. Такий сад виглядатиме надзвичайно стильно та займатиме мало місця в вашому приміщенні.

Друга ідея – створити вертикальний сад з використанням старих піддонів. Вони чудово підходять для озеленення вертикальних просторів. Беріть старі піддони, поставте їх на стіну або землю, заповніть їх грунтом і висадіть рослини. Такий сад буде виглядати дуже оригінально та забезпечить вам неабияку насолоду від облаштування та догляду за рослинами.

Третя ідея – створити вертикальний сад з використанням підставок або піддонів з різних розпилювачів. Висадіть в них рослини, такі як чебрець, м’ята, базилік або лаванда, щоб зробити свій сад ароматним і красивим. Поставте свої різні рослини в різних розпилювачах на підставках, щоб створити унікальний і чудовий вертикальний сад.

Вертикальне озеленення може бути не тільки приємним хобі, але і відмінним способом прикрасити ваш простір. Перетворіть свої старі піддони на справжні шедеври садівництва!

Зробіть фантастичний вертикальний сад з пластикових пляшок

Зробіть фантастичний вертикальний сад з пластикових пляшок

Мені здається, що створення вертикального саду з пластикових пляшок – це чудова ідея! Думаєте так само? Я готова поділитися з вами ідеями і посібниками для створення красивого та незвичайного вертикального саду прямо вдома.

Перш за все, вам знадобляться пластикові пляшки різних розмірів. Можливо, у вас їх вже є вдосталь, або ж ви зможете зібрати їх перепрофілювавши звичайні відходи. Таким чином, ви не тільки зробите вертикальний сад, але і допоможете заощадити природні ресурси та знизите пластикове забруднення.

Далі, вам знадобиться підготувати піддони для кожної пляшки. Їх можна зробити, наприклад, зі старих дерев’яних дошок або іншого матеріалу, який ви можете знайти вдома або у сусідів.

Тепер, коли у вас є пляшки та піддони, ви можете приступити до створення самого вертикального саду. Ідея полягає в тому, що пляшки зсипаються одна на одну завдяки отворам, які робляться у їх кришках. Таким чином, ви отримуєте вертикальну конструкцію, на якій можна розбити ваш сад.

Зверніть увагу наше фото нижче, яке демонструє, як виглядає виготовлене нашою командою пристрій, і почергово розташовані рослини на висоті. Ця ідея не тільки стильна, але й допомагає зекономити простір, особливо в малих квартирах або на балконах.

фото нашої ідеї вертикального саду з пластикових пляшок

Пропоную вам також використовувати різноманітні креативні ідеї щодо макетування рослин. Наприклад, ви можете створити малий водоспад або будь-яку іншу фігуру, використовуючи різні розміри та фарбування пляшок.

Загалом, є багато різних ідей, які можна втілити, створюючи вертикальний сад з пластикових пляшок. Іноді навіть старі і непотрібні речі можуть перетворитися на прекрасне декоративне доповнення до вашого саду.

Ми сподіваємося, що ці ідеї надихнуть вас на творчість та допоможуть вам створити власний фантастичний вертикальний сад з пластикових пляшок!

Вертикальний сад вдома та його конструкції

Вертикальний сад вдома та його конструкції

Вертикальний сад вдома – це ідеальний спосіб прикрасити і освіжити ваш простір. Якщо ви думаєте, що ваше житло виглядає старіше або нудно, вертикальне озеленення може стати захопливою ідеєю для вас. Воно додасть шарму, живості та нового дихання до вашого інтер’єру.

Основний елемент будь-якого вертикального саду – конструкція, на якій розміщуються рослини. Сьогодні існує багато ідей із конструкцією вертикального саду, від простих підвісних горщиків до складних структур з великою кількістю рослин.

Один зі способів створити вертикальний сад – це використання підвісних горщиків. Вам просто потрібно закріпити горщики на стіні або на спеціальній металевій конструкції. Цей спосіб – прекрасна ідея, якщо ви хочете зробити невеликий вертикальний сад, який можна змінювати та оновлювати.

Іншою ідеєю є використання вертикальних дошок для створення саду. Ви можете встановити декілька нижче кожної іншої для того, щоб рослини розміщувались на різних рівнях. Це дозволить вам створити красиву градацію рослин у вашому вертикальному саду.

Можливостей для створення вертикального саду вдома є безліч. Виберіть ту ідею, яка вам найбільше подобається, та розкажіть нам, що думаєте про створення вертикального саду у своєму інтер’єрі.

Красивий вертикальний сад вдома з банок

Красивий вертикальний сад вдома з банок

Якщо ви мрієте про вертикальне озеленення свого дому, але не знаєте, з чого почати, зверніть увагу на ідею з банками. Вона зручна, доступна та дуже естетично виглядає. Вам знадобляться старі скляні банки різних розмірів, піддони для розміщення банок, дошки і трохи фантазії.

Перед тим, як розпочати створення вертикального саду, думаєте над ідеєю, яка вам найбільше підходить. Один з варіантів – створити підвісний сад, де банки будуть нерухомо розташовані на піддонах, як невеликі горщики. Інший варіант – розмістити банки на дошках, що висять на стіні. Це дає можливість створити ефектні композиції з різними рослинами.

Щоб зробити вертикальний сад з банками, спочатку знайдіть великий піддон, на якому будете розміщувати банки. Потім прикріпіть до стін або паркану довгі дошки, крізь які будуть проходити шнурки або петлі для фіксації піддонів та банок.

Зазвичай банки беруться нижче, а на верху розміщуються невеликі горщики. Такий дизайн дає можливість створити декоративний ефект, зберігши рослинам достатньо місця для росту.

Залежно від вашого смаку та пристрастей, обирайте рослини, які будуть декорувати ваш вертикальний сад. Це можуть бути квіти, які мають великі горщики, вішаються на зелених пагонах, або соковите листя, що пасують до минулого століття.

Не забувайте про світло та вологозапас. При облаштуванні вертикального саду необхідно враховувати освітлення, щоб рослини отримували достатньо світла, а також забезпечувати регулярне зволоження рослин. Для цього можна встановити систему автоматичного поливу або забезпечити регулярний полив вручну.

Сподіваюся, ця ідея допоможе вам створити красивий вертикальний сад вдома з використанням старих банок. Заповніть свій простір зеленими садами, які радуватимуть вас кожен день. Поміркуйте про це!