Працівників чернівецького онкоцентру звинувачують у продажі військового спорядження

Службовців буковинського онкоцентру звинувачують у незаконному продажі військового одягу, взуття, бронежилетів, ліків, а також військових аптечок на майже 4 млн грн. За даними слідства, онкоцентр закупив військове спорядження у приватної фірми, а далі речі, призначені для ЗСУ, продавали.

Як у четвер, 23 червня, повідомили у прес-службі ДБР, у березні 2022 року чернівецький онкоцентр центр підписав договір з приватною фірмою на закупівлю ліків та військового спорядження вартістю у майже 4 млн грн. «Серед номенклатури був військовий одяг, взуття, бронежилети, а також інші групи товарів, зокрема ліки та військові аптечки. За оперативною інформацією слідства, закуплена для захисників країни продукція незаконно розпродавалась зловмисниками», – йдеться у повідомленні ДБР.

Крім того, за інформацією ДБР, протягом 2020-2022 років посадовці онкоцентру за змовою із тією ж фірмою закуповували медичне обладнання та інвентар за цінами у 2-3 рази вище від ринкових. Працівники ДБР провели обшуки в приміщенні онкологічного центру та вилучили документацію, яка може свідчити про вчинення посадовцями закладу незаконних дій.

За даними системи Prozorro, Буковинський онкоцентр 1 березня 2022 року підписав договір на купівлю бронежилетів із французькою фірмою «Adarom». Згідно з документом, онкоцентр купив 154 бронежилети та 308 балістичних пластин на понад 118 тис. євро (більше ніж 3,9 млн грн). Разом із тим в опублікованій накладній серед переліку товарів, які за цим договором купував онкоцентр, немає ліків, аптечок, одягу, взуття чи інших речей військового призначення.

У ДБР попередньо інцидент кваліфікують за ч. 3 ст. 191 ККУ (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter