Литва передасть Україні додаткові боєприпаси для Bayraktar

Bayraktar успішно зарекомендував себе у боротьбіз російськими окупантами

Литва домовилася з турецьким виробником бойових безпілотником Bayraktar про передачу Україні додаткових боєприпасів. Про це повідомив Міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас у Twitter.

«Домовилися про озброєння литовсько-українського Bayraktar «Vanagas». Боєприпаси будуть доставлені вчасно! Ми також дякуємо компанії-виробнику за додатково пожертвувані боєприпаси», – зазначив він.

Як пише портал «Мілітарний», на опублікованій фотографії показано боєприпас MAM-L. Це варіант протитанкової ракети UMTAS, орієнтовна вартість від 60 до 100 тисяч доларів.

Високоточний боєприпас MAM-L важить 22 кілограми. Бойова частина вагою в 10 кг може бути тандемною кумулятивною, осколково-фугасною або термобаричною. Наведення – за лазерним променем, що дозволяє знищувати цілі на відстані до 8 км, а також за допомогою супутникової навігації на дальності до 14 км.

Як інформував ZAXID.NET, раніше литовський телеведучий Андрюс Тапінас назбирав 5 млн євро на Bayraktar для українських захисників. Після цього, Туреччина вирішила подарувати Литві бойовий безпілотник Bayraktar TB2. Зібрані кошти вирішили витратити на боєприпаси для БПЛА.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter