У Лисичанську внаслідок російських обстрілів загинув цивільний

Росіяни продовжують обстрілювати міста на Луганщині. Внаслідок ворожих обстрілів на одній із центральних вулиць Лисичанська у вівторок, 7 червня, після артилерійського обстрілу загинув місцевий житель. Ще одна жінка отримала поранення. Також росіяни обстріляли з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Золоте-4 та Врубівку. У Сєвєродонецьку тривають бої.

«Росіян стримують в Сєвєродонецьку, у Лисичанську небезпечно навіть в центральних районах. Саме на одній із центральних вулиць Лисичанська вчора після артилерійського обстрілу загинув місцевий житель. Поранену в місті жінку госпіталізували одразу до Чернівців», – зранку 8 червня повідомив голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай.

Фото Сергія Гайдая

За його словами, пошкоджено декілька багатоповерхівок. Станом на цей час, найбільше руйнувань зафіксовано у Врубівці та Золотому. Там пошкоджено 25 будинків.

Гайдай розповів, що ворог продовжує нищити заклади охорони здоров’я: останній обстріл багатопрофільної лікарні було здійснено з артилерії калібром 240 мм. А днями окупанти зруйнували будівлю місцевої станції швидкої допомоги.

За інформацією Гайдая, за минулу ЗСУ відбили 11 атак ворога, знищили 3 танки, 5 артилерійських систем, дві бойові броньовані машини, 13 одиниць автомобільної техніки та три склади з боєприпасами противника. Також підрозділи протиповітряної оборони збили два безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Нагадаємо, що у вечірньому зверненні 7 червня президент Володимир Зеленський розповів, що окупанти перекидають нові підрозділи на Донеччину та Херсонщину. Щоправда, боєздатність військ РФ зменшена за рахунок боїв за Сєвєродонецьк.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter