Джонсон заявив, що нормалізація відносин з Путіним неможлива

Джонсон вважає, що Владіміра Путіна необхідно зупинити

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що нормалізація відносин із РФ більше неможлива. За його словами Велика Британія не розуміє, як тепер можна нормалізувати відносини з президентом РФ. В ефірі LBC Radio Джонсон заявив, що Владіміра Путіна необхідно зупинити, повідомило видання «Лівий Берег».

На думку Джонсона, якщо зараз знову починати вести розмови з Кремлем, то може повторитися 2014 рік, коли Росія окупувала Крим і сприяла створенню так званих «ДНР» та «ЛНР».

«Зараз покаяння буде дуже непростим для Путіна… Вважаю, немає нічого неможливого, але я просто не можу зрозуміти, як ми тепер можемо нормалізувати відносини з Путіним», – заявив Джонсон.

Він нагадав, що у 2014 році переважна більшість країн засудила окупацію Криму та не визнала його російським. Були введені санкції проти РФ, але водночас країни ЄС «ніби почати розмовляти з Путіним про майбутнє».

«І Путін в основному використовував це як спосіб «провертати ніж» в Україні… Його потрібно зупинити, і саме це Велика Британія і намагається зробити, даючи українцям всю можливу військову підтримку для самозахисту. І ми продовжимо це робити», – підсумував Джонсон.

Нагадаємо, що Велика Британія пообіцяла надати Україні нову військову допомогу на 1,3 млрд фунтів стерлінгів (1,6 млрд доларів).

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter