Рецепти приготування фрикаделок у томатному соусі: детальна інструкція

Фрикадельки в томатному соусі покрокові рецепти

Фрикадельки в томатному соусі – це прекрасна кулінарна страва, яка може стати справжньою вишиванкою будь-якого обіду або вечері. Цей сочний м’ясний рулет з ароматним соусом томатів здатний здивувати навіть найвибагливіших гурманів своїм неперевершеним смаком.

Приготування фрикадельок в томатному соусі не таке вже й складне, як може здатися на перший погляд. Попередньо потрібно зробити фарш. Для цього можна використовувати як м’ясо, так і птицю. Краще взяти філе індички або курки. Також до фаршу треба додати цибулю, рисову крупу та різні приправи, щоб страва була більш насиченою.

Тепер перейдемо до приготування соусу. Для цього на сковороді розігріваємо олію та тушкуємо на ній цибулю до золотистого стану. Потім додаємо томати, приправляємо сіллю, перцем, та іншими кулінарними приправами на ваш смак. Підлива нашого соусу повинна бути густою та насиченою.

Шведські гості на нашому столі

Шведські гості на нашому столі

На нашому столі гості з Швеції завжди раді фрикаделькам в томатному соусі. Ця страва вважається національною у Швеції і завжди приготовлена з особливою увагою до деталей.

Для приготування фрикадельок в томатному соусі, ми використовуємо ніжне індиче фаршу, яке додає смаку і аромату страві. Спеціальний соус готуємо з томатів, які ми тушкуємо з цибулею і додамо гострий перець для нотки гостроти.

Приготувати фрикадельки в томатному соусі нескладно. Спочатку змішуємо індичий фарш з рисовою крупою, додаємо рублену цибулю і приправляємо сіллю та перцем за смаком. Формуємо невеликі кульки з фаршу і обсмажуємо на сковороді з усіх боків до золотистого кольору.

Тепер готуємо соус. Для цього в сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо рублену цибулю і смажимо до золотистого кольору. Потім додаємо тушковані томати і гострий перець. Підливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою протягом 10-15 хвилин.

Коли соус настає, додаємо фрикадельки і варимо разом ще 5-7 хвилин. Приправляємо сіллю та перцем за смаком. При подачі на стіл можна прикрасити страву зеленню.

Фрикадельки в томатному соусі – смачна і ситна страва, яка може стати головною стравою вашого обіду. Вона поєднує в собі ніжне м’ясо, пікантний соус і ароматні приправи. Ця страва точно припаде до смаку вашим шведським гостям!

Дивуємо гостей кулінарними здібностями

Дивуємо гостей кулінарними здібностями

Ви вперше готуєте страву з фрикадельками в томатному соусі? Не хвилюйтесь, це дуже смачна та легка страва, яка точно здивує ваших гостей. Попередньо готуєте фарш з м’яса індички. Для цього додайте до нього філе індички, цибулю, сіль, перець і соєвий соус. Зробити це можна за допомогою м’ясного комбайна, який швидко розмеле усі інгредієнти.

Потім формуйте з фаршу м’ясні кульки – фрикадельки. Стану на сковороді розігріваємо олію і смажимо фрикадельки до золотистого кольору. Тепер готуємо соус. Для цього потрібно додати нарізану цибулю на сковороду та тушкуємо її до золотистого кольору. Потім додаємо нарізані томати та тушкуємо їх ще кілька хвилин.

Для випікання фрикадельок в соусі використовуємо рисову крупу. Приготувати її можна швидко та просто. На підливу беремо воду, додаємо рис, сіль та перець за смаком. Варимо до готовності. Приправляємо соус до фрикаделок сіллю, перцем та іншими улюбленими приправами. Додаємо крупу до соусу та виливаємо його на фрикадельки.

Страву можна прикрасити зеленню, щоб вона виглядала апетитно та свіжо. Соус можна зробити більш гострим, додавши гостру приправу. Подаємо фрикадельки в томатному соусі на стіл гарячими. Ви можете бути впевнені, що ця страва здивує ваших гостей своїм неповторним смаком та запахом.

Приготування

Приготування

Для приготування фрикадельок в томатному соусі потрібно спочатку підготувати всі необхідні інгредієнти. Ви можете використовувати м’ясний фарш з курки або індички, але краще, щоб він був не занадто жирним. Також підготуйте рисову крупу, цибулю, томатний соус, томати, зелень, сіль, перець та інші кулінарні приправи за смаком.

Починаємо приготування з підливи для соусу. Для цього треба розім’яти томати в блендері або комбайні до стану пюре. Потім розігріваємо сковороду з олією і додаємо пюре з томатів. Тушкуємо його на помірному вогні протягом 5-7 хвилин.

Тепер готуємо фарш для фрикаделек. В миску додаємо м’ясний фарш, попередньо вимочений та приготовлений рис, дрібно нарізану цибулю, сіль, перець та інші приправи. Все добре перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

З отриманого фаршу формуємо невеликі кульки – фрикадельки. Додаємо їх в готуючу томатну підливу. Сковороду закриваємо кришкою і готуємо на малому вогні протягом 20-25 хвилин, поки фрикадельки не стануть готовими.

Після готування додаємо до страви свіжу зелень, можна також приправити соус гострим перцем або соєвим соусом. Фрикадельки в томатному соусі готові до подачі! Подаємо їх гарячими, можна прикрасити зеленню і подати з гарніром за бажанням.

Радість гурмана

Радість гурмана

Якщо ви любите смак м’ясних страв, то фрикадельки в томатному соусі – відмінний вибір для вас. Ця страва готується досить просто і швидко, але в той же час вона дуже смачна і задовольнить навіть найвибагливіших гурманів.

Головною речовиною фрикадельок є м’ясний фарш. Якщо ви вперше готуєте цю страву, краще вибрати фарш з індички або свинини, але можна також використовувати фарш з яловичини або курки. Щоб зробити фарш, пропустіть м’ясо крізь термічну обробку в комбайні, а потім приправляємо його за своїм смаком: додайте сіль, перець, цибулю і інші кулінарні спеції.

Як тільки фарш готовий, виливаємо його на сковороду з розігрітим рослинним маслом і починаємо готувати фрикадельки. Фарш можна формувати у вигляді кульок або плоских котлеток – це вже залежить від вашого смаку. Підсмажуємо фрикадельки з обох сторін до золотистого кольору.

Після цього додаємо томатний соус до фрикаделек. Якщо у вас немає готового соусу, ви можете його приготувати самостійно. Для цього розтеріть в блендері томати, додайте часник, сіль, перець і інші спеції за смаком. Потім тушкуємо фрикадельки в соусі протягом кількох хвилин, щоб вони наситилися смаком соусу.

Готові фрикадельки в томатному соусі подаються на столі гарячими і можуть бути супроводжені рисовою крупою або свіжою зеленню. Додайте до страви гострий соєвий соус або інші приправи за вашим смаком. В результаті ви отримаєте смачну і ситну страву, яка неодмінно здобуде вам похвалу від гостей і подарує радість справжньому гурману.