Очікуємо великого російського наступу та великої битви на Донбасі, – Столтенберг

За словами Єнса Столтенберга, НАТО не бачить російського відступу, а лише перегрупування та зміну позицій сил

Російський військовий злочинець Владімір Путін не відмовився від свого плану щодо контролю над Україною і переміщує основні сили на схід для захоплення Донбасі. Про його наміри заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після міністерської зустрічі у Брюсселі, пише «Європейська правда».

«Найлегший шлях завершення цієї війни, це відведення президентом Путіним всіх військ і залучення до серйозних дипломатичних зусиль для пошуку дипломатичного рішення. Але ми маємо бути реалістами, і немає ніяких ознак, що президент Путін змінив свою основну мету – контроль над Україною і досягнення значних військових перемог на полі бою», – сказав він.

За словами Столтенберга, НАТО не бачить російського відступу, а лише перегрупування, зміну позицій їхніх сил, переміщення з півночі України на схід.

«І ми очікуємо великої битви на Донбасі, великого російського наступу. Саме тому союзники сьогодні наголосили на необхідності невідкладно надати додаткову допомогу Україні», – додав генсек.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що війна Росії проти України може тривати протягом багатьох місяців або навіть років, тому країни НАТО мають розглядати довгострокові плани продовження допомоги Україні.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter