США працюють із Польщею над можливістю надання Україні винищувачів


США працюють із Польщею над можливістю надання Україні винищувачів

США працюють із Польщею над можливістю надання Україні винищувачів, а також консультуються з іншими союзниками. Про це сказав представник Білого дому, повідомляє CNN.

За його словами, постачання винищувачів в Україну є «суверенним рішенням, яке може ухвалити будь-яка країна». Представник зазначив, що необхідно опрацювати безліч логістичних питань, зокрема те, як літаки будуть перекинуті з Польщі до України.

Два законодавці, які брали участь у зум-дзвінку з українським президентом Володимиром Зеленським у суботу, заявили, що, за словами Зеленського, Польща готова відправити винищувачі МіГ, але «вони чекають, коли ви [США] це дозволите».

LIGA.net з посиланням на The Wall Street Journal уточнює, що США вивчають угоду, в рамках якої Польща відправить в Україну літаки МіГ в обмін на американські винищувачі F-16. Водночас, за словами офіційних осіб США, угода вимагатиме схвалення Білого дому та Конгресу.

Нагадаємо, 3 березня президент України Володимир Зеленський закликав Захід закрити небо над Україною або дати літаки, щоб збивати ракети, які летять із Росії та Білорусі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter