Міноборони розповіло, хто очолює операцію з оборони Бахмута

Бригадний генерал Андрій Гнатов керує обороною Бахмута

У Міністерстві оборони оприлюдинили список офіцерів, які керують обороною Бахмута. Зокрема, стало відомо, що загальною операцією з оборони Бахмута керує бригадний генерал Андрій Гнатов. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Павло Паліса та комбриг 3-ї бригади Національної гвардії полковник Олександр Півненко.

Крім того, повідомляє Маляр, керівник оборони східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут – це командувач ОСУВ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський.

Також частиною східного фронту керує командувач ОСУВ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

«Цього тижня минає другий місяць з моменту загострення боїв за Бахмут. Ніхто не вірив, що в умовах настільки інтенсивних атак ворога можна утримати місто більше тижня, максимум двох. Але завдяки мужності та героїзму тисяч наших воїнів, а також вмілому керівництву наших генералів та офіцерів – оборона Бахмута тримається та можливості ще не вичерпані», – зазначила Маляр.

До слова, раніше Маляр уточняла, що у місті Бахмут Донецької області було певне просування російських загарбників, але і українські воїни на певних ділянках мають успіхи.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter