Буданов розповів про результати проекту Black Box, на який українці жертвували гроші

Таємний проект розвідки Black Box, на який українці збирали гроші, лише за останній місяць завдав росіянам збитків на понад 700 млн доларів, повідомив у понеділок, 5 червня, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

За його словами, Результати роботи Black Box можна побачити на багатьох обʼєктах окупантів, які розташовані як на тимчасово окупованій українській території, так і на території Росії. Як додав керівник розвідки, упродовж квітня-травня 2023 року результати роботи проєкту можна було спостерігати в логістичних центрах, транспортних вузлах, в місцях скупчення військової техніки й живої сили та інших цілях.

«Понад 700 мільйонів доларів – наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні», – наголосив Буданов і уточнив, що більше інформації про проект наразі публікувати не можна.

Нагадаємо, у грудні 2022 року за запитом розвідки фонд «Повернись живим» спільно з блогером Ігорем Лаченковим зібрав 230 млн грн на секретний проект Black Box. З міркувань секретності деталі проекту не розголошують, але його результати «точно позначаться на полі бою» та призведуть до зменшення наступального потенціалу Росії, наголошували організатори збору.