Як самостійно зробити підлогу на балконі або лоджії власноруч

Підлога на балконі або лоджії своїми руками

Будівництво, ремонт і оздоблення приміщень – завжди викликає певні труднощі і запитання. Але часом для здійснення потрібної вам ідеї достатньо невеликого знання та наполегливості. Особливо це стосується утеплення та укладання підлоги на балконі чи лоджії.

Основу підлоги на балконі або лоджії можна зробити з дерев’яних брусів або металевих профілів. За основу слід взяти рівну підлогу. Якщо вона не рівна, то спочатку рекомендується вирівняти її шляхом покриття основи пінопластом чи іншими утеплювачами.

Монтаж підлоги здійснюється наступним чином. Спочатку необхідно виміряти довжину та ширину балкона, а потім виготовити дерев’яні бруси розміром від попереку балкона. Укладають бруси від стіни до стіни, слідуючи рівню підлогу. За кожних 30-40 см вбивають саморізи, щоб закріпити бруси.

Після встановлення брусів слід приступати до укладання підлогового покриття. Для цього можна використовувати кельми, плитки або інші матеріали. Утеплювач з пінопласту може встановлюватися під підлогою чи безпосередньо на неї.

Укладання підлоги на балконі або лоджії – це можливість створити додаткове приміщення для вашого комфорту. Вживаючи правило і слідуючи вказівкам, ви зможете зробити це якісно і міцніше.

Підлога на балконі початок робіт

Підлога на балконі початок робіт

Першим кроком при облаштуванні підлоги на балконі або лоджії є встановлення основи для подальшої роботи. Раніше, зазвичай, балкони були покриті кельмою. Якщо в Вашому випадку одна з бокових стін є безпосередньо стіною будинку, то варто обміряти цю стіну і визначити, з якої точки починати роботи.

Після того, як ми визначили межі балкона і приблизно встановились, необхідно розмістити робочу площу таким чином, щоб не порушувати правило поперек балкона. Варто врахувати, що підлога на балконі має бути менше на приблизно 3-5 міліметрів за рівнем підлоги у кімнаті.

Приступаючи до встановлення підлоги, слідує підняти розміром не менше 2-3 сантиметрів від поверхні металевих кельм в рівень будь-якого покриття, яке за Вашим побажанням буде на підлозі.

Далі, виконують стяжку по основі, яка буде здійснювати роль підстави для підлоги. Стяжку роблять з цементно-піщаної суміші. Вона повинна мати міцніше покритті, ніж отвори між кельмами, та бути приварена до основи.

У такому випадку, надалі буде забезпечена рівномірна основа, на яку можна буде вирівняти будь-які вироби. Для цього необхідно укласти два дерев’яних бруса, рівні в довжині між стінами балкона.

  • Встановлюють ці бруси на саморізи, заздалегідь зігнуті для рівної установки.
  • Рекомендується укласти один брус на рівень підлоги, а другий – на рівень стяжки.
  • Потім монтують підлогове покриття з дерев’яних дощок або других якісно оброблених матеріалів.

При укладанні підлоги слідує рівномірно розмістити дошки на брусах. Потрібно мати на увазі, що покриття на балконі або лоджії буде наступним після ремонту, тому воно повинно бути надійним і довговічним після монтажу. У цьому випадку рекомендується укладати дошки з невеликими зазорами, щоб не допустити провалів в підлозі.

Необхідно також підключити балкон, приступаючи до робіт по встановленню дерев’яного покриття. Це досить важлива робота, оскільки від неї залежить стійкість конструкції в цілому. У разі необхідності облаштування лоджії, таке покриття розрізняється у тому сенсі, що підключення до стін може виконуватися шилдом або плитами дерева, які обрамлені уявною лінією самої підлоги.

Виконуючи даний етап робіт у Ваших руках повинні бути добрі матеріали та загальний рівень площі підлоги. Складність обладнання підлоги на балконі або лоджії полягає у виконанні всіх основних вимог і правил з урахуванням технології робіт. Тоді Ви зможете насолоджуватися комфортом на своїй балконній підлозі ще довгий час!

Утеплення і монтаж підлоги на балконі

Утеплення і монтаж підлоги на балконі

Утеплення і монтаж підлоги на балконі або лоджії є важливим етапом в процесі їхнього облаштування. Правильно виконана утеплена підлога забезпечує комфорт і тепло в приміщенні, а також додатковий захист від холоду та вологи з підлоги на вулиці.

Перш за все, необхідно підготувати стіни балкона або лоджії до монтажу підлоги. Вона повинна бути чистою та сухою. Якщо наступні роботи передбачають заливку стяжки, потрібно перекрити відвід води для попередження затоплення сусідніх квартир.

Монтаж підлоги на балконі проводиться за наступними етапами:

  1. За бажанням, насамперед утеплюють підлогу. Для цього слід використовувати спеціальні утеплювачі або пінопласт. При необхідності, утеплювачі можуть бути здійснені у вигляді рулонів або плит за бажанням.
  2. Потім, якщо є потреба, слід скласти шар гідроізоляційного матеріалу. Він захистить підлогове покриття від проникнення вологи на поверхню землі або з надвірної території.
  3. Наступним кроком є укладання основи підлоги. Заздалегідь слід підготувати брус розміром досягнення потрібного рівня підлоги, використовуючи дерев’яні бруси або металеві профілі. Зазвичай розмір бруса вибирається наступним чином: якщо висота утеплювача становить 5 сантиметрів, то розмір бруса обирається 5 сантиметрів менше за необхідності.
  4. Потім на підготовлені бруси виконують монтаж підлогових плиток. Монтрівка плиток здійснюється з поштовхами, а наступні плитки укладаються рядом з попередніми. Завдяки правильному монтажу плиток підлога буде міцніше та якісніше.
  5. Також слід враховувати, що при монтажі плиток необхідно застосовувати правило розміщення фіксаторів – саморізів, які зроблять підлогу ще міцніше і стабільніше на довгий термін.

Потрібно також зазначити, що найкраще утеплення підлоги та монтаж плиток здійснюються відразу після проведення стяжки на балконі або лоджії. Таке послідовне вироби покриттів забезпечує максимальну міцність та якість підлоги.

Отже, утеплення і монтаж підлоги на балконі або лоджії є необхідним етапом в облаштуванні цих приміщень. Важливо мати на увазі вибір якісних матеріалів, правильне утеплення та монтаж, а також застосування необхідних конструкцій для створення надійного покриття. В результаті, правильно виконана підлога забезпечить комфорт і тепло, а також збереже підлогу від вологи та холоду.

Наливна підлога на балконі

Наливна підлога на балконі

Наливна підлога на балконі – це відмінна можливість зробити комфортне та естетичне покриття на балконі або лоджії своїми руками. Вона надає можливість створити рівень підлоги на всій довжині та поперек балкону безпосередньо до стін.

Укладання такої підлоги на балконі складається з декількох етапів. Усі роботи з монтажу наливної підлогової основи слід здійснювати відповідно до вказівок та правил, щоб досягнути якісного результату.

Насамперед, перед початком монтажу наливної підлоги на балконі, слід утеплити поверхню за допомогою утеплювачів. Для цього можна використати пінопласт або інші теплоізоляційні матеріали. Потім, слід укласти кельми з спеціальних металевих або дерев’яних виробів. Поверх основи слід монтажувати металеві профілі, які будуть виступати в якості армування.

Після цього можна виконувати наливну підлогу на балконі. Суміш для цього приготовляється зі спеціальних компонентів і залита на підготовлену основу. Одну з ключових рекомендацій при наливанні такої підлоги – робити її рівненькою. Для цього можна використовувати правило або спеціальні рівні. Таке рівненько покриття дозволить уникнути жодних нерівностей та недоліків у майбутньому.

Після наливання наливної підлоги, варто зачекати деякий час, доки вона повністю висохне. Потім можна приступати до монтажу звичайного покриття – плитки, ламінату або іншого матеріалу за бажанням. Важливо виконати цей крок якісно, враховуючи всі нюанси.

Роблячи підлогу на балконі своїми руками, варто дотримуватися правил безпеки. Під час монтажу слід користуватися захисними окулярами та рукавицями. Важливо також вибрати правильну суміш для наливної підлоги та коректно розрахувати її витрату, дотримуючись вказівок виробника.

Отже, наливна підлога на балконі – це досить складне, але цікаве завдання. Виконуючи його відповідно до правил, можна отримати міцне, рівне та стійке до зносу покриття на балконі або лоджії, яке буде задовольняти всім потребам та вимогам.