Уряд заборонив чоловікам, які підлягають мобілізації, працювати охоронцями

Кабмін оновив кадрові вимоги для охоронців

Кабінет міністрів надав чинності нововведенню, яке обмежує право людей, які підлягають мобілізації, працювати в охоронних службах. Зміни набули чинності у середу, 21 червня, йдеться у документі Кабміну.

Постанова №341 «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності» відтепер передбачає унеможливлення роботи на охоронні фірми тих, хто на час воєнного стану підлягає мобілізації. Зміни стосуватимуться чоловіків призовного віку, який нещодавно знизили до 25 років.

З 21 червня персонал охоронців має дотримуватися вимог щодо документів, які необхідно надати для отримання ліцензії на охоронну діяльність. До переліку тих, хто може займатися такою діяльністю, увійшли резервісти, чоловіки, які не підлягають мобілізації, та ті, хто отримав відстрочку.

«Під час прийняття на роботу ліцензіат зобов’язаний отримати від зазначених осіб документи, необхідні для прийняття на роботу до суб’єкта охоронної діяльності, а саме: відомості про проходження особою служби у військовому резерві або перебування її у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), що зазначені у військовому квитку, контракті, довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки (додається копія відповідного документа), крім осіб, які не підлягають призову під час мобілізації», – йдеться в оновленому пункті кадрових вимог.

Нагадаємо, мобілізації не підлягають:

  • громадяни, які працюють в держорганах;
  • ті, хто працює у критично важливих підприємствах та організаціях;
  • громадяни, непридатні до військової служби з медичних або вікових причин;
  • батьки, які виховують трьох чи більше неповнолітніх дітей;
  • батьки-одинаки чи матері-одинаки, які виховують дитину;
  • опікуни чи прийомні батьки дитини;
  • батьки дитини з інвалідністю.