Росіяни на півдні почали облаштовувати нову лінію оборони

Росіяни облаштовують нові лінії оборони на Запоріжжі, хоча раніше заявляли, що контрнаступ ЗСУ на цьому напрямку провалився

Російські окупаційні війська почали облаштовувати на Запорізькому напрямку нові лінії оборони в глибокому тилу, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Окупанти заявляють, що контрнаступ на Запоріжжі вже провалився, проте взялися зміцнювати “глибокий тил” і посилювати оборону на “третій лінії”», – написав він у своєму Telegram-каналі в середу, 13 вересня.

Так, за його словами, окупанти копають нові траншеї та посилюють оборонні споруди неподалік лінії фронту в Пологівському районі. Також вони займають будинки та розставляють нову техніку в селах неподалік Токмака, а в самому місті влаштували блокпости та розмістили протитанкові їжаки.

Крім того, за словами Федорова, росіяни захоплюють нові бази відпочинку на Азовському узбережжі, а в Бердянську на аеродромі влаштували місце базування вертольотів. Також вони завозять колишніх ув’язнених для того, щоб відбивати Роботине та утримувати фронт.

Раніше цього дня Генштаб повідомив, що в район Ільченкового завезли близько 200 колишніх ув’язнених з Маріуполя, ще до 120 колишніх ув’язнених доставлено з Луганська до Мелітополя для так званих «м’ясних штурмів».

Нагадаємо, українські військові звільнили Роботине наприкінці серпня. На початку вересня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що російські загарбники витратили 60% свого часу та ресурсів на зведення першої лінії оборони, і лише по 20% на другу та третю. Наразі захисники наступають по обидва боки прориву і закріплюються на відвойованих територіях.