ВМС провели спецоперацію й повернули з окупації двох десантників

У спецоперації ВМС допомагали розвідники та десантники

Військово-морські сили України та Головне управління розвідки провели успішну спецоперацію, у результаті якої вдалося повернути додому двох українських десантників. Вони брали участь у боях з окупантами, але через поранення змушені були переховуватися на окупованій території, повідомили ВМС у суботу, 30 вересня.

Як сказано в повідомленні, кілька тижнів тому ВМС з оперативних джерел отримали інформацію, що два військовослужбовці Десантно-штурмових військ від початку повномасштабного вторгнення Росії перебувають на окупованій території, де брали участь у боях з окупантами, отримали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію. Весь цей час вони перебували у нелегальному становищі та успішно переховувалися завдяки місцевим мешканцям.

Тоді командування вирішило провести спеціальну операцію по порятунку та евакуації військовослужбовців, підготовку та проведення якої доручили спецпідрозділу ВМС «Ангели».

«У стислі терміни був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи», – розповіли у ВМС.

Завдяки спільним зусиллям двох військовослужбовців, які більш ніж півтора року перебували на окупованій території, вдалося вивести на підконтрольну Україні територію.