Суд закрив справу Сергія Стерненка про самозахист

Сергія Стерненка судили за вбивство чоловіка, який напав на нього зі зброєю

Суд закрив кримінальну справу про самозахист щодо Сергія Стерненка. Його судили за те, що в 2018 році він зарізав чоловіка, який напав на нього зі зброєю. Зауважимо, що це був вже третій напад на активіста.

Відповідне рішення ухвалив Приморський райсуд Одеси у вівторок, 26 грудня, повідомив Сергій Стерненко. «Сторона обвинувачення не довела мою провину, у моїх діях не було умислу на умисне вбивство. І не могло бути, бо я захищав своє життя під час вже третього замовного нападу у 2018 році в Одесі», – зазначив Сергій Стерненко.

Нагадаємо, що у 2018 році на Стерненка в Одесі вчинили три напади. Під час останнього, який стався 24 травня 2018 року, він смертельно поранив ножем одного з нападників – Івана Кузнєцова. Другий нападник, Олександр Ісайкул, утік із місця події, а потім виїхав з України. Активіст стверджує, що діяв у межах самозахисту. Під час нападу він також дістав поранення.

Стерненко пов’язував напад зі своєю діяльністю активіста і протестами проти забудов в Одесі.

Додамо, що у червні судили виконавця другого нападу, який у травні 2018 року стріляв Сергієві Стерненку в потилицю з відстані двох метрів. Тоді активіст наздогнав і власноруч затримав його та передав поліції. У червні цього року суд визнав винним Абзала Баймукашева й присудив йому десять років тюрми.