Температура почне підвищуватися: синоптикиня втішила прогнозом погоди в Україні

Протягом другої декади жовтня погода в Україні знову суттєво зміниться. До вівторка, 22 жовтня, в більшості регіонів зберігатимуться нічні заморозки до -5 градусів, проте потім у країну прийде хвиля відносно теплого повітря. Заморозки припиняться, а температура вдень почне підвищуватися.

Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

Температура буде досить комфортною для цієї пори року. Короткочасні дощі очікуються лише на невеликій території України і тільки найближчими днями. Згодом вони припиняться. До кінця місяця опадів не очікується.

На погоду на території України в найближчі кілька днів буде впливати антициклон, що прийшов із півночі. “Так склалися повітряні потоки, що до нас надійшла прохолодна повітряна маса з північних широт, відповідно, ми маємо таке значне зниження температури”, – пояснила синоптикиня.

Цікаво, що прояснення, тобто більша кількість сонця вдень, призводять до того, що “все тепло, яке було накопичено впродовж дня у приземному шарі повітря, вночі інтенсивно вивільняється у навколишній простір”. Через це кілька ночей поспіль в Україні будуть нічні заморозки, причому не тільки на ґрунті, але й у повітрі, до -5 градусів.

У ніч проти 21 жовтня також можливі заморозки, але у ніч проти 22 жовтня відбудеться зміна погоди.

З 22 жовтня синоптики очікують на зміну погодної ситуації, розповіла Наталія Птуха. “Трохи тепліша, буквально на кілька градусів, повітряна маса із заходу може надійти на територію України, але ці кілька градусів будуть вирішальними щодо заморозків”.

З вівторка нічні заморозки припиняться. “Якщо вони й будуть, то досить локальні й тільки на ґрунті”, а денні температури почнуть поступово зростати. “Буде досить комфортно як для другої декади жовтня, +11… +16 градусів”, – повідомила синоптикиня.

У Гідрометцентрі не очікують суттєвих опадів до кінця жовтня, оскільки в більшості регіонів погоду визначатиме антициклон. Щодо температур, то найвищі показники очікуються 21-24 жовтня. “Потім температури будуть утримуватися в межах +10… +15 градусів удень, вночі +2… +7 градусів”, – пояснила Наталія Птуха.


972

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *