Харчування військових: Міноборони затвердило вимоги до калорійності

Міністерство оборони встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє Міноборони.

Зазначається, що рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема випадки постачання продуктів із заниженою калорійністю.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, в умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли їхні потреби за поживністю й енергетичною цінністю.

“Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я”, – наголосив він.

Очікується, що закупівельна агенція Міноборони “Державний оператор тилу” розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів (договорів) на закупівлю харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.

Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТ.

Нові стандарти закріплені в документі “Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом продуктів харчування, показники яких визначені державними стандартами”.


145

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *