У Румунії на пляж вимило частину російської ракети

На румунське узбережжя вимило двигун від російської ракети

У Румунії на на узбережжі коси вздовж лиману Разелм вимило частину двигуна від ракети. Згодом в уряді підтвердили, що ракета була запущена із зенітного ракетного комплексу «Панцир-С1» російського виробництва.

За даними штабу військово-морських сил Румунії, уламки ракети не є небезпечними, адже не містять піротехнічних засобів.

«Виявлений предмет не містить піротехнічних або небезпечних матеріалів і є трубою маршового двигуна від зенітної ракети типу 57Е6 “земля-повітря”, запущеної зенітним ракетним комплексом типу “Панцир-С1″», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі комплекси виробництва Росії не перебувають на озброєнні збройних сил Румунії. Найімовірніше, вважають у румунському флоті, ракета впала під час нещодавніх військових дій у північній частині Чорного моря, а її уламки течією були віднесені до румунського узбережжя.

Штаб румунських військово-морських сил не виключає, що течії можуть принести такі компоненти в безпосередній близькості до прибережної зони Румунії або інших прибережних країн.

«Панцир-С1» – це російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс. Він використовується для прикриття цивільних та військових об’єктів від повітряного нападу. Також може захищати об’єкт від наземних та надводних загроз.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter