Емманюель Макрон заявив про необхідність гарантій безпеки для Росії

Російський воєнний злочинець Владімір Путін та президент Франції Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що Захід повинен подумати, як задовольнити потребу Росії в гарантіях безпеки, якщо президент РФ Владімір Путін погодиться на перемовини про припинення війни в Україні. Про це він сказав під час інтерв’ю телевізійному каналу TF1.

За його словами однією з тем переговорів України та Росії стане тема НАТО, зокрема неможливості розширення Альянсу. Макрон вважає, що майбутня архітектура безпеки Європи повинна включати й гарантії для Росії.

Разом з тим, на його думку, Україна сама повинна вирішувати, коли розпочинати переговори з Росією та за яких умов.

«Як ви думаєте, коли нам довелося пережити захоплення Ельзасу й Лотарингії, ми б хотіли, щоб лідер світу сказав нам зробити те чи те? Це Український народ має вирішувати сам і вирішувати, за яких умов, як, коли, а не від нас», – наголосив політик.

При цьому він додав, що Європа не залучена у війну і не приймає її, але від неї залежить майбутня безпека ЄС.

Зазначимо, що під час офіційного візиту до Вашингтона, 1 грудня, Еммануель Макрон оголосив намір невдовзі укотре поговорити з Путіним, висловивши надію, що переговори про припинення війни в Україні «досі можливі». За словами Макрона, він планує поговорити зі своїм російським колегою «найближчими днями».

Про дату перемовин президентів Франції та РФ поки не повідомлялося.

Раніше Макрон неодноразово спілкувався з Путіним, попри те, що більшість провідних західних політиків та посадовців намагалися уникати діалогу з очільником Кремля після розв’язаної Москвою повномасштабної війни проти України.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter