Екс-президента Молдови затримали за підозрою в державній зраді

Ігоря Додона затримали за підозрою в державній зраді

Колишнього президента Молдови Ігоря Додона затримали на 72 години – його підозрюють у корупції та державній зраді. Про це пише deschide.md.

Сьогодні зранку Антикорупційна прокуратура Молдови й Служба інформації й безпеки провели в будинку Додона обшуки.

«Слідчі заходи продовжуються. Проведено обшуки в будинку та деяких приміщеннях, що належать Додону. Його затримано на 72 години», – сказала прес-секретарка генеральної прокуратури Маріанна Керпек.

За словами представників Генпрокуратури, справу порушено за підозрою у корупції, незаконному фінансуванні партії, державній зраді незаконному збагаченні.

Видання Jurnal, посилаючись на свої джерела, стверджує, що правоохоронці розслідують справу про фінансування додонівської Соціалістичної партії Молдови бізнесменом Володимиром Плахотнюком. У цій справі ще 2020 року з’явився відеозапис зустрічі Додона із Плахотнюком , під час цієї зустрічі Плахотнюк передав Додону кошти.

Плахотнюк – молдовський державний та політичний діяч, бізнесмен і олігарх, який є фігурантом багатьох скандальних розслідувань як в Молдові, так і в РФ. Його неодноразово звинувачували не лише в маніпулюванні політичними силами країни, але й у причетності до злочинної діяльності.

Ігор Додон був президентом Молдови у 2016-2020 роках. Увесь цей час його підозрювали в тісних зв’язках з Кремлем. Після програшу Маї Санду Додон став депутатом парламенту Модови. Наприкінці жовтня минулого року парламент Молдови ухвалив рішення про позбавлення Додона депутатського мандату, задовольнивши таким чином його прохання.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter