Владімір Жиріновський нарешті остаточно помер

Українофоб Владімір Жиріновський помер у середу, 6 квітня

Російський політик і відомий українофоб Владімір Жиріновський нарешті помер остаточно. Його смерть підтвердив спікер Державної Думи РФ Вячеслав Володін. Раніше про його смерть вже неодноразово повідомляла низка ЗМІ з посиланням на російських політиків, які потім видалили свої повідомлення.

Однак у середу, 6 квітня, спікер Думи Вячеслав Володін повідомив у Telegram, що Владімір Жиріновський помер після тривалої хвороби. Відомо, що останні кілька місяців він сильно хворів та не зʼявлявся на публіці. Лідеру прокремлівської Ліберально-демократичної партії Росії було 75 років.

Нагадаємо, 25 березня російський сенатор Алєксандр Пронюшкін повідомив про смерть Жиріновського у Telegram, однак згодом він видалив своє повідомлення. Після цього спікер Думи РФ Вячеслав Володін повідомив, що Жиріновський живий, однак перебуває у вкрай поганому стані.

Владімір Жиріновский – російський політик та відомий українофоб. Він неодноразово заявляв про необхідність захопити всю Україну, часто публічно висловлювався щодо поділу України між Росією та сусідніми державами і навіть оприлюднив конкретні пропозиції. Відомий також своїми публічними агресивними та неадекватними виступами.

У 2015 році Владімір Жиріновский заявив, що так звані «ДНР» та «ЛНР» створили американці, щоб викачувати з Росії гроші. Генеральна прокуратура у 2018 році встановила причетність російських політиків, у тому числі Жиріновського, до підтримки «ЛНР» та «ДНР».

Також він закликав Росію бомбардувати Україну у ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня цього року.

Із 2014 року Владімір Жиріновський був внесений до санкційного списку Євросоюзу та Канади за підтримку анексії Криму та збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter