Зеленський повідомив про евакуацію ще 160 українців із Сектора Гази

Загалом Україна евакуювала із Сектора Гази вже 203 українців

Протягом останньої доби Україна евакуювала ще 160 українських громадян із Сектора Гази, де тривають бойові дії. Рятувальні операції тривали і у ніч на п’ятницю, 10 листопада, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«За минулу добу та ніч Україна евакуювала з Гази ще 160 громадян України та дев’ятеро громадян Молдови. Україна стоїть на захисті цивільного населення та піклується про всіх своїх громадян, де б вони не були», – повідомив Володимир Зеленський.

За його словами, цього тижня Україна врятувала вже 203 громадян України.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону повідомив, що Ізраїль відмовив частині українців в евакуації із Сектора Гази. Серед тих, кому відмовили у виїзді – громадяни України, які є палестинцями за народженням. За словами Корнійчука, ці люди проживали у Секторі Гази постійно та, імовірно, можуть бути пов’язаними із бойовиками ХАМАС. Скільком саме українцям не дозволили евакуюватися, посол України в Ізраїлі не уточнив.

Зазначимо, 23 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що у Секторі Гази перебувають приблизно 500 українців. 337 із них очікують на евакуацію. Імовірно, кількість охочих виїхати з Сектора Гази, збільшилась за останні тижні, коли ізраїльський ЦАХАЛ розпочав наземну контртерористичну операцію проти бойовиків ХАМАС.

До слова, українські дипломати вже не вперше евакуюють як громадян України, так і іноземців із Сектора Гази. Зокрема, йдеться про молдован, які звернулися по допомогу. Євген Корнійчук зазначив, що Україна мала досвід допомоги іноземним біженцям у 2021 році, коли вивезла із Сектора Гази понад 20 громадян Молдови.