Олег Синєгубов привітав рятівників Харківщини з їх професійним святом

Начальник ХОВА Олег Синєгубов вручив відзнаки Харківської обласної військової адміністрації рятівникам Харківщини з нагоди їх професійного свята.

«Завжди, коли заходить мова про незламність, стійкість харківʼян і жителів всієї області, ми передусім згадуємо про наших рятувальників. Вони завжди стоять поряд із військовими, правоохоронцями, медиками на варті людського життя й безпеки. Ви завжди там, де треба рятувати від біди та вогню. Рятувальники перші прибувають на місця ворожих обстрілів, а нерідко й самі потрапляють під удари. На власних очах втрачали своїх побратимів та рідних, але продовжували виконувати обовʼязок. Маю честь подякувати за мужність та героїзм, за непросту, виснажливу, але таку  важливу роботу!”, – зазначив під час привітального слова Олег Синєгубов.

Загалом більше 100 працівникам ДСНС в Харківській області були вручені подяки, грамоти та інші відзнаки.

«Щодня ви демонструєте високий професіоналіз, героїзм, силу духа і завжди приходите на допомогу людям. Героїз має свою ціну. На жаль, ми маємо втрати. Спочатку бойових дій 8 наших побратимів загинули, виконуючи службовий обов’язок, 53 отримали поранення. Розміновуючи Харківщину загинуло 8 піротехніків зведеного загону ДСНС, поранено 42 сапери», – наголосив начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов. 

Від початку повномасштабного вторгнення рятівники на Харківщині виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених ворожими обстрілами близько 3600 разів. Більше 100000 вибухонебехпечних предметів було знешкоджено саперами в області. З пожеж та з-під завалів було врятовано близько 800 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *