«Ворог застосував 8 КАБів для ударів по жителям Харківщини минулої доби», – Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію в регіоні начальник Харківської обласної військової адміністрації розповів в ефірі «Єдиних новин».

Минулої доби під обстрілами російських окупантів опинилися населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів області. Поранень зазнали 4 людей. Внаслідок удару КАБ по селу Богуславка постраждали 25-річний чоловік та 85-річна жінка. У результаті обстрілу двома КАБ села Одноробівка пранені дві місцеві мешканки. Сьогодні близько 10:00 загарбники вдарили FPV-дроном по Куп’янську. Внаслідок влучання загнув цивільний. 

«Українські захисники надійно тривають позиції та дають відсіч російським окупантам. На Харківському напрямку відбулося три боєзіткнення поблизу Вовчанська. Куп’янський напрямок залишається найбільш складним – за минулу добу відбулося 13 боїв», – зазначив Олег Синєгубов.  

В громадах Куп’янського району продовжується евакуація родин з дітьми в примусовий спосіб. В період з 9 по 25 вересня із 29 населених пунктів було евакуйовано 178 дітей. Ще евакуації підлягає 91 дитина з батьками з трьох громад. 

«Жителів тимчасово окупованих та прифронтових територій евакуюють до визначеного пункту приймання, реєстрації та тимчасового розміщення в Харкові. Там організовано роботу міжнародних громадських та волонтерських організацій з надання первинної медичної, психологічної та гуманітарної допомоги громадянам. Забезпечено оформлення та виплату матеріальної допомоги за рахунок коштів міжнародних донорів», – додав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *