На Харківщині запрацював Вовчанський гуманітарний хаб

Відкриття хабу відбулося за участі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, очільників Чугуївської РВА та Вовчанської МВА, народного депутата Олексія Красова, представників гуманітарних організацій і благодійних фондів.

Евакуйовані жителі Вовчанської міської територіальної громади в хабі зможуть отримати юридичні послуги, в тому числі щодо компенсації за програмою єВідновлення, психологічну підтримку, гуманітарні та гігієнічні набори тощо. 

«Підтримка та допомога жителів постраждалих та деокупованих територій – наше пріоритетне завдання. Вовчанський гуманітарний хаб – це перший заклад в Харківській області, де надаються послуги евакуйованим жителям конкретної громади. В ході діяльності закладу, будемо поповнювати кількість послуг, вдосконалювати його роботу відповідно до запитів користувачів. Плануємо надалі розвивати цей напрям роботи і створювати такі хаби для евакуйованих з інших громад», – зазначив Євген Іванов. 

Загалом, до повномасштабного вторгнення в Вовчанській міській тергромаді мешкало близько 36 тисяч людей. До гуманітарного хабу вже звернулися більш як 13 тисяч евакуйованих з низки населених пунктів громади. 

«Спільними зусиллями маємо зробити все можливе, щоб евакуйовані відчували нашу турботу та допомогу», – зазначив Олексій Красов. 

До відкриття та організації роботи гуманітарного хабу долучилися БО «Координаційний гуманітарний центр», БФ «Право на захист», гуманітарна місія «Проліска», Товариство Червоного Хреста України, БФ «Норвезька рада у справах біженців», ГО «Спільна справа для людей», GEM, Solidarity, БО БФ «Незламний Харків» та БФ «Ми – браття, ми – українці». 

«Вовчанський хаб – це в першу чергу про увагу та системну допомогу до кожної людини, яка внаслідок дій російських окупантів була вимушена покинути свій дій. Окрема вдячність міжнародним партнерам та волонтерам за ресурс, за допомогу», – зазначив голова БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *