Під час ворожого обстрілу Харкова поранено 28 людей, серед потерпілих 16-річний хлопець

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Протягом доби на Харківщині сталося 9 ворожих обстрілів: окупанти застосували 7 керованих авіабомб та здійснили 2 атаки дронами.

«Близько 11:00 зафіксовано ворожі влучання в Індустріальному районі Харкова. Внаслідок удару постраждали 28 осіб, серед яких наймолодший — 16-річний хлопець, найстарший — 75-річний чоловік. Госпіталізовано 17 людей, з них троє перебувають у важкому стані. Пошкоджено цивільне виробництво, тип озброєння уточнюється», — розповів Олег Синєгубов.

Оперативна обстановка на Харківському напрямку залишається складною. Протягом минулої доби відбулося 6 бойових зіткнень у районах Стариці та Вовчанська. На Куп’янському напрямку зафіксовано 25 атак на позиції українських підрозділів.

«З 9 вересня по 1 жовтня з трьох громад Куп’янського району було евакуйовано 217 дітей з родинами, залишилося евакуювати 52 дитини. Робота в цьому напрямку триває», — додав начальник ХОВА.

Підготовка до опалювального сезону у Харківській області майже завершена. Теплове господарство готове на 98,6%, водопровідно-каналізаційне — на 99,7%, житловий фонд — на 98,2%, об’єкти соціальної сфери — на 100%, розповів начальник ХОВА. 

«На Харківщині змішаним навчанням охоплено 9753 учні. Освітній процес відбувається у 62 закладах загальної середньої освіти: 50 шкіл у Харкові та 12 – у чотирьох громадах Красноградського району – Кегичівській, Сахновщинській, Старовірівській та Красноградській. Продовжуємо будувати укриття. До кінця навчального року плануємо забезпечити офлайн-освітою близько 18 тисяч учнів», – сказав Олег Синєгубов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *