Приготуйте пшоняну кашу в горщику за допомогою духовки

Пшоняна каша в горщику в духовці

Пшоняна каша є однією з найстаріших каш в українській кухні. Ця страва має дуже багатий кулінарний досвід. Зазначеної каші можна приготувати з різними інгредієнтами, такими як м’ясо, гарбуз, цибуля та інші. Вона має неповторний смак і є дуже корисною для організму.

Для приготування пшоняної каші в горщику в духовці, спочатку промиваємо 1 склянку пшона у холодній воді. Потім, вибираємо кількість крупи відповідно до кількості порцій, яку хочемо приготувати.

Далі, в горщик викладаємо промите пшоно, додаємо 1 кубик масла та солі за смаком. Потім, зверху кладемо крупу тонкими шариками, щоб вона була рівномірно залита маслом та водою. Після цього, додаємо 2 склянки гарячої води та 0,5 склянки молока. Кашу також можна залити вершковим маслом замість молока, щоб вона була більш смачною і ніжною.

Горщик з кашею викладаємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Час приготування пшоняної каші в горщику в духовці залежить від кількості порцій і може становити приблизно 40-60 хвилин. Кашу треба періодично перемішувати, щоб вона рівномірно проварилась.

Готову пшоняну кашу можна подавати на стіл як гарнір до м’яса чи приготувати з нею самостійну страву. Ця каша має неповторний смак та аромат. Вона дуже ситна і корисна для організму. Вибирайте пшоняну кашу в горщику в духовці для своїх кулінарних експериментів та радуйте себе та своїх близьких смачними стравами.

Секрети смачної кашки

Секрети смачної кашки

Щоб приготувати смачну пшоняну кашу в горщику в духовці, потрібно вибрати якісні інгредієнти.

Починаємо з пшона. Його рекомендується промити у холодній воді кілька разів, щоб позбутися гіркоти. Потім заливаємо його водою у відповідній кількості, додаємо сіль і варимо до готовності.

Тепер готуємо гарбуз. Він може бути залитий молоком або водою і варений до м’якоті. Можна також обсмажити гарбуз з цибулею на олії до золотистого кольору.

Далі приготовляємо філе м’яса. Кубиками ріжемо м’ясо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Потім забиваємо його в духовку до готовності.

Коли каша і гарбуз готові, змішуємо їх разом, добавляємо масло і знову ставимо у духовку на деякий час, щоб кашка приготувалася разом з гарбузом і набрала соковитість.

Щоб каша була ще смачнішою, можна додати вершкового молока і цукру за смаком. Все це треба добре перемішати і шаткувати, щоб каша стала ще більш ніжною і смачною.

Така пшоняна каша в горщику в духовці буде чудовим гарніром до будь-якої страви. Кажуть, що пшоно – це дуже корисна крупа, тому рецепти з пшоною дуже популярні в кулінарному світі. Спробуйте і ви!

Простий рецепт смачної кашки

Простий рецепт смачної кашки

Для приготування смачної пшоняної каші в горщику в духовці, ми викладаємо всі необхідні інгредієнти на стіл: пшоно, філе м’яса, цибулю, гарбуз, сіль, цукор, молоко, масло, воду. За бажанням можна додати ще якісь інші інгредієнти, які підійдуть до вашого смаку.

1. Спочатку промиваємо пшоно у холодній воді кілька разів, щоб змити гіркоту. Потім заліваємо його водою в пропорції 1:2 (одна частина пшона на дві частини води) і ставимо на вогонь. Після закипання потрібно готувати кашу на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин, постійно помішуючи.

2. Тим часом нагріваємо олію або вершкове масло на сковороді і обжарюємо на ній нарізану цибулю до золотистого кольору. Додаємо нарізане філе м’яса, смажимо до готовності.

3. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо на кубики. М’ясо і цибулю з першого кроку знімаємо з вогню і змішуємо зі свіжим гарбузом.

4. Пшоняну кашу знімаємо з вогню і додаємо сіль, цукор, молоко та масло за смаком. Потім додаємо підготовлену суміш з м’ясом, цибулею і гарбузом. Ретельно перемішуємо.

5. Горщик або іншу вогнетривку посудину змащуємо маслом і перекладаємо туди отриману суміш. Зверху можна прикрасити шматочками гарбуза.

6. Горщик ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Кашу готуємо протягом 40-50 хвилин, доки гарбуз і пшоно не стануть м’якими.

7. Щоб каша стала ще смачнішою, можна додати трохи вершків або любого іншого соусу за бажанням. Така пшоняна каша в горщику в духовці стане гарним гарніром до будь-якого м’ясного чи рибного страви.

Приготування

Приготування

Для приготування смачної та корисної пшоняної каші з гарбузом і м’ясом в горщику в духовці потрібно мати такі інгредієнти:

  • 300 г пшоно;
  • 300 г гарбуза;
  • 200 г м’яса (наприклад, філе курки);
  • 1 цибуля;
  • 2 ст.л. масла;
  • 2 ст.л. цукру;
  • сіль за смаком;
  • 500 мл води;
  • 500 мл молока;
  • 1 кубик бульйону.

Починаємо приготування каші. Промиваємо пшоно кілька разів у холодній воді, потім заливаємо кип’ятком і варимо на середньому вогні приблизно 15 хвилин.

У молоко додаємо цукор, сіль і кубик бульйону. Загріваємо молоко, але не доводимо до кипіння.

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо на кубики. Цибулю нарізаємо соломкою.

У горщик для духовки викладаємо шаром пшоно, зверху кладемо гарбуз і цибулю. Потім розкладаємо м’ясо. Повторюємо шари до закінчення інгредієнтів.

Зверху насипаємо залишок пшона та гарбуза. Шаткуємо маслом.

Залити горщик водою так, щоб вода була на 2 пальці вище рівня інгредієнтів. Зверху закриваємо кришкою або фольгою.

Ставимо горщик з кашею в попередньо нагріту духовку на 180 градусів. Кашу готуємо протягом 1,5-2 години.

Готову кашу можна подавати на стіл гарячою, прикрашаючи зеленню. Ця страва з гарбузом і м’ясом в горщику в духовці виявляється дуже ситною і смачною.

Два в одному запікаємо гарнір з м’ясом

Два в одному запікаємо гарнір з м’ясом

Пшоняна каша має велику кількість корисних речовин і відмінно підходить як гарнір до м’яса. Для приготування такої каші потрібно мати пшоно, молоко, масло, цукор і сіль.

Спочатку ми миючи пшоно під холодною водою, потім заливаємо його водою в пропорції один до двох. Кип’ятимо крупу протягом 5 хвилин, потім зливаємо воду, додаємо до неї молоко і знову варимо ще 20 хвилин.

Поки каша вариться, ми готуємо м’ясо. Відріжемо філе курки (або іншого м’яса) на кубики, після чого смажимо їх на олії до золотистого кольору. Додаємо нашу смажену курку до пшоняної каші і все це разом запікаємо в духовці на 20-30 хвилин.

Гарнір з пшоняної каші з м’ясом готовий! Прикрашаємо його шматочками м’якоті гарбуза і кубиками цибулі. Ця страва дуже смачна і поживна. Вибирайте цей кулінарний рецепт для себе!

Пшоняна «запіканка»

Пшоняна «запіканка»

Пшоно – це крупа, яка дуже часто стає основою для різноманітних кулінарних страв. Зокрема, з неї можна приготувати смачну пшоняну кашу, яка є корисною і поживною. Але є ще один спосіб подати цю крупу – як пшоняну «запіканку».

Для приготування пшоняної «запіканки» нам знадобиться пшоно, молоко, вершкове масло, сіль і інші інгредієнти, які зазначеної у рецепті. Спочатку ми готуємо пшоняну кашу, варимо крупу у воді, потім заливаємо молоком і додамо сіль. Кашу треба трохи варити, доки крупа не стане м’якоть. Потім виливаємо кашу у горщик або іншу страву, додаємо вершкове масло і продовжуємо готування.

Для пшоняної «запіканки» можна використовувати різні інгредієнти, наприклад, гарбуз або м’ясо. Якщо вибираєте гарбуз, то готуємо його окремо – шаткуємо і запекаємо в духовці разом з пшоняною кашею. Якщо вибираєте м’ясо, то його можна попередньо обсмажити з цибулею і потім додати до пшоняної «запіканки».

Така пшоняна «запіканка» виходить дуже смачною і ситною. Вона має ніжну текстуру і приємний смак. Крім того, вона є дуже корисною, оскільки пшоно містить багато вітамінів і мінералів.

Яскрава і корисна страва для дітей

Пшоняна каша в горщику в духовці – одна з найпоширеніших і найсмачніших страв, яку діти обожнюють. Вона має багато корисних властивостей і додає енергії на цілий день. Пшоно – це високоякісна крупа, багата на вітаміни і мінерали, які сприяють розвитку мозку і м’язів дитини.

Для приготування цієї смачної каші нам знадобиться пшоняна крупа, молоко, масло, цукор, сіль і гарбуз. Вибирайте якісні інгредієнти, щоб страва вийшла дуже смачною і корисною.

Спочатку промиваємо пшоно і засипаємо його в горщик. Потім додаємо нарізану на кубики цибулю і шматочки гарбуза. Зверху залити все молоком і додати трохи солі. Кашу прикриваємо кришкою і ставимо в духовку, яку перед цим розігріваємо до 180 градусів.

Через приблизно 30-40 хвилин каша повинна бути готова. Перед подачею прикрашаємо кашу вершковим маслом і засипаємо цукром. Страву можна подавати як самостійну страву або в якості гарніру до м’ясного філе. Ця каша виходить дуже смачною і корисною для дітей.

Не забувайте, що кашу можна приготувати із різними інгредієнтами, такими як м’ясо, овочі або фрукти. Варіюйте рецепти і експериментуйте, створюючи нові смаки і поєднання продуктів. Головне – це задовольнити смакові пристрасті дітей і зробити їх харчування різноманітним і корисним.