За тиждень ворог завдав по Харківській області щонайменше 80 ударів КАБами. Володимир Тимошко

Про наслідки російських обстрілів по Харкову та області в етері телеканалу «Перший» розповів начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області.


20 жовтня ввечері ворог завдав удару по Харкову трьома авіабомбами. Два влучання прийшлися по Київському району.

«Влучання відбулось майже в станцію технічного обслуговування на дуже невеликій відстані від великого торговельного центру. Приблизно за 100 метрів. Поранений один чоловік, оператор АЗС», – розповів Володимир Тимошко.

За словами керівника поліції Харківщини, в Основ’янському районі КАБ вибухнув у повітрі на відстані приблизно 10 метрів від нежитлової будівлі. «Однак ця нежитлова будівля розташована в дуже щільній забудові біля дев’ятиповерхового будинку, в якому майже всі вікна і двері були вибиті вибуховою хвилею і саме від цього маємо 12 поранених».

Загалом ситуація у Харківській області залишається складною. За минулий тиждень ворог скинув щонайменше 80 КАБів по області та місту. Найбільше страждають Куп’янський район, Борівська та Дергачівська громади.

«Крім того, ворог позавчора застосував ракету «Гром-Е1», яка чудом влучила у відкриту ділянку місцевості, ніхто не постраждав. Загалом за тиждень по області загинуло шість людей».

У суботу в селищі Білий Колодязь ворожий дрон ударив по машині поліції під час патрулювання. Постраждали троє поліцейських.

Володимир Тимошко зазначив, що Рада оборони визначила населені пункти, де була оголошена примусова евакуація, в тому числі дітей. Поліція контролює, щоб у ці села не заїжджали неповнолітні.

«Що стосується повнолітніх людей, то, на жаль, у нас немає юридичних підстав їх забирати силою. Однак ми постійно надаємо інформацію про можливість евакуації, здійснюємо оповіщення. Минулого тижня лише силами поліції на службовому автотранспорті було вивезено 595 людей від Золочіва до Куп’янська».

На лівому березі річки Оскіл в Куп’янському районі щодня на евакуації працює 30 поліцейських, 15 транспортних засобів. Із них 2 транспортних засоби – це броньовані, на яких здійснюється вивіз населення. Крім того, евакуюють людей волонтери, місцеві органи влади, ДСНС. У Борівській громаді за останні дні поліцейські вивезли 30 людей.

Володимир Тимошко вкотре звернувся до мешканців небезпечних громад та закликав погоджуватися на евакуацію та виїжджати до більш безпечних місць.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *