Лозова відсвяткувала Великдень з Благодатним вогнем та більшою кількістю вірян +vd

На Воскресіння Христове 12 квітня до Лозової привезли Благодатний вогонь. Спочатку з Єрусалиму його літаком доправили до Харкова, а вже звідти лампадку привіз мер Лозової Сергій Степанов. У Свято-Смоленському храмі від частки святого вогню віряни запалили свічки.

За словами отця Михаїла, цьогоріч Благодатний вогонь, який щороку дивом з’являється у храмі Гробу Господнього, запалився як ніколи швидко. Це свідчить про те, що нині, у час катаклізмів, терактів та воїн, Ісус Христос разом з людьми і він до них милостивий, переконаний священик. Благодатний вогонь зараз палахкотить у вівтарі Свято-Смоленьского храму.
Отець Михаїл також додав, цей Великдень у Лозовій відзначився рекордною кількість містян у храмі. Священик пов’язує це із складною ситуацією у країні та прагненням людей до миру. Рекордно багато вірян цьогоріч було і у Петро-Павлівському храмі на 3 мікрорайоні. Люди ще опівночі почали сходитися на Всеношну. Усі бажаючі навіть не вмістилися у храмі. О 4 ранку почалось освячення. Людей біля храму було стільки, що освячення тривало понад 4 години.

          {youtube}uQ549oX4UBU{/youtube}