Заголовок статті: “Айва: користь та використання цього фрукту в українській кухні”

Айва

Айва – це фрукт, який має цікаву форму та смачний сироп, айва добре відома своїми лікувальними та корисними властивостями. Його використовують як основний інгредієнт для приготування різних десертів та страв.

Починаємо з виготовлення айвової карамелі. Беремо кілька плодів айви, видаляємо кісточки та нарізаємо на шматочки. Потім складаємо їх у каструлю, додаємо трохи води та цукру та ставимо на вогонь. Варимо приблизно 15 хвилин, поки айва не стане м’якою та сироп не стане густим.

Поки карамель готується, ми займаємося приготуванням тіста. Змішуємо 200 грам масла, 200 грам цукру та трохи солі. Поступово додаємо 400 грам борошна та замішуємо тісто. Потім складаємо його у холодильник на 20 хвилин.

Після цього беремо тісто з холодильника, розкатуємо його тоненько та поміщаємо у форму для запікання. Зверху змащуємо тісто айвовою карамеллю та присипаємо горіхами. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин, доки корж не стане золотистим.

Коли корж з айвою готовий, виймаємо його з духовки, даємо трохи охолонути та подаємо на стіл. Цей смачний десерт з айвою можна подавати з чашкою чорного чаю. Смакує неймовірно смачно та незвичайно!

Корисні властивості айви

Корисні властивості айви

Айва – це фрукт, який широко використовується у багатьох країнах світу. Його відмінні властивості дозволяють використовувати його як в свіжому вигляді, так і в різних стравах.

Айва має низьку калорійність – всього 51 ккал на 100 грамів фрукта, тому його можна споживати навіть при дієті. Крім того, айва містить велику кількість клітковини, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і покращує травлення.

Айва багата вітаміном С, який підвищує імунітет організму, а також вітамінами групи В, Е і К. Вона також містить калій, фосфор, магній, залізо та інші корисні мікроелементи.

З айви можна готувати різні страви: компоти, киселі, варення, джеми, мармелади, пироги, запіканки і багато інших. Наприклад, для приготування пирогу з айвою, потрібно замісити тісто, дати йому трохи “відпочити”, потім розкочуємо його і кладемо в форму. На тісто ставимо тонкі кружечки айви, посипаємо цукром і горіхами, а потім відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин. Потім виймаємо з холодильника, посипаємо цукром і карамеллю і запікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг відмінно поєднується з чайною айвою або вершковим маслом.

Улюблені страви з айвою для ваших рідних

Улюблені страви з айвою для ваших рідних

Айва – це дуже смачний і корисний фрукт, який досить часто використовується в кулінарії для приготування різних страв. З нього можна приготувати смачні десерти, тіста і багато інших страв.

Один з найпопулярніших десертів з айвою – це айвовий пиріг з цукром і маслом. Спочатку ми готуємо тісто, потім змащуємо його маслом. Потім нарізаємо айву на тонкі шматочки і кладемо її на тісто. Посипаємо фрукт цукром і запікаємо в холодильнику при низькій температурі. Через деякий час пиріг стане готовим і ми зможемо насолодитися його смаком.

Ще одна смачна страва з айвою – це айвовий рулет з горіхами. Для цього ми готуємо тісто з муки, цукру і масла. Потім розкочуємо його на стілі і кладемо на нього айву, розрізану на тонкі смужки. Присипаємо фрукт горіхами і звиваємо тісто в рулет. Запікаємо рулет у духовці протягом кількох хвилин. Потім виймаємо його з печі і поливаємо карамеллю. Айвовий рулет готовий до подачі на стіл.

Печена айва

Печена айва

Айва – це фрукт, який вирощують у багатьох країнах світу. Цей фрукт має неповторний смак і аромат, що додає своєрідний шарм різноманітним стравам. Одним із способів приготування айви є печення.

Для приготування печеної айви нам знадобиться досить простих інгредієнтів. Спочатку ми маємо підготувати фрукт, айву. Його необхідно розрізати на половини, видаляючи насіння. Потім айвові половини запікаємо в духовці протягом кількох хвилин. Це дозволить фрукту стати м’яким і ніжним.

Тим часом ми готуємо корж, на якому будемо запікати айву. Для цього змішуємо масло, цукор і сир, додаємо горіхи і карамель. Отриману масу розкладаємо в форму для запікання. Потім на корж поміщаємо запечені половинки айви.

Запікаємо страву в духовці протягом десяти хвилин при 180 градусах за Цельсієм. Після цього виймаємо з духовки і прикрашаємо плодами айви, присипаємо цукром і карамеллю. Для підсилення аромату можна додати квітковий чайної.

Печена айва – це смачна і корисна страва, яка вразить своїм неповторним виглядом і смаком. Вона чудово підходить як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Спробуйте приготувати цю страву самі і насолоджуйтесь її неперевершеним смаком!

Пиріг з айвою

Пиріг з айвою – це чудова страва, яку можна приготувати за декілька хвилин. Вигляді цього десерту неймовірно апетитний і спокусливий. Для приготування пирога з айвою нам знадобиться тісто, айва, цукор і горіхи.

Починаємо з приготування тіста. Для цього змішуємо досить кількість масла з цукром, потім додаємо трохи муки і знову змішуємо. Додамо також невелику кількість холодильника. Тісто готове, коли воно стане м’яким і однорідним.

Далі беремо айву і очищаємо від шкірки та кісточок. Фрукт нарізаємо на тонкі кружечки. Потім поміщаємо кружочки айви на підготовлене тісто. Присипаємо їх трохи цукром і горіхами. Запікаємо пиріг в духовці протягом 30-40 хвилин.

Коли пиріг з айвою готовий, змащуємо його карамеллю і залишаємо на холодному місці протягом години. Готовий пиріг подаємо на стіл в квітковій формі. Цей десерт стане чудовим доповненням до будь-яких страв і прикрасить будь-яке свято.

Сирний пиріг з айвою

Сирний пиріг з айвою

Сирний пиріг з айвою – це чудовий варіант десерту, який можна приготувати з найсмачніших сезонних фруктів. Коли на деревах вже з’являються яскраві плоди айви, ми будемо раді приготувати цей смачний сирний пиріг.

Для приготування цього страви нам знадобиться досить простих продуктів. Починаємо з виготовлення тіста. Змішуємо муку з цукром і квітковим маслом. Потім додаємо холодну воду, щоб утворити гладке тісто. Заворачуємо його в пакетик і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто охолоджується, ми готуємо начинку. Чищимо айву від шкірки і насіння, нарізаємо фрукт на кубики. В таві зі сковородою розтоплюємо масло і присипаємо цукром. Коли цукор починає карамелізуватися, додаємо айву і тушкуємо на помірній температурі до м’якості фрукту.

Після цього розкачуємо тісто в форму для пирога і змащуємо його сиром. Потім кладемо на нього тушковану айву з соком і посипаємо зверху горіхами. Запікаємо пиріг в духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.

Готовий сирний пиріг з айвою ми виймаємо із духовки і залишаємо його охолоджуватися. Подаемо на стіл як самостійну страву або зі сметаною. Цей десерт стане справжньою прикрасою вашого столу і порадує всю сім’ю своїм неповторним смаком!