Рецепт приготування смачного пирога з манної крупи

Пиріг з манної крупи

Цього разу ми пропонуємо вам спробувати приготувати пиріг з манної крупи. Цей десерт є дуже смачним і легким у приготуванні. Мінімум інгредієнтів і деко часу витрачається на його готування, а результат виходить просто чудовий.

Отже, для приготування пиріга з манкою вам знадобиться манна крупа, кефір, цукор, яйця та сода. Спочатку треба приготувати тісто. Для цього змішуємо манку з кефіром, додаємо цукор, яйця та соду. Змішуємо все до однорідної маси.

Потім формуємо тісто у форму для пиріга. Вона може бути будь-якої форми – кругла, квадратна або прямокутна. Тільки враховуйте, що форма повинна бути достатньо маленького розміру, так як тісто під час приготування збільшиться в об’ємі.

Після того, як тісто готове, варто поставити його в попередньо розігріту духовку. Пиріг треба приготувати на середній температурі протягом 30-40 хвилин. Під час приготування пиріг стає хрумтів на зубах, а на поверхні утворюється смачна корочка.

Як приготувати манник

Манна крупа – це один з найпопулярніших інгредієнтів, які використовуються для приготування різноманітних страв. Один з найпростіших та найсмачніших способів використання манної крупи – це готування манника.

Для приготування манника будемо потрібні такі інгредієнти: 1 склянка манної крупи, 0,5 склянки цукру, 3 яйця, 0,5 склянки розплавленого вершкового масла, 0,5 л кефіру, 1 чайна ложка соди, ванільний цукор або інші ароматизатори за смаком.

Отже, для приготування манника змішуємо усі інгредієнти. Спочатку в миску кладемо яйця і цукор, потім додаємо цукор, розтоплене вершкове масло і кефір. Змішуємо все це разом до однорідної консистенції. Далі додаємо манку і соду, добре перемішуємо. Якщо хочете, можете додати ванільний цукор або інші ароматизатори за вашим смаком.

Тісто для манника виходить дуже подібним до тіста для лепешняку. Воно повинно бути рідким і повітряним. Тому нам потрібно, щоб у розімішаному тісті була певна кількість манної крупи, таким чином, щоб манка хрумтіла на зубах, а манник був м’яким і ніжним.

Важливо врахувати, що час приготування манника значно відрізняється від часу приготування манної крупи в інших стравах. Для манника потрібно не меньше 40-50 хвилин в духовці або на водяній бані. Тому, якщо ви готуєте манник, будьте готовими до того, що він може зайняти трохи більше часу, ніж інші страви з манною крупою.

Як приготувати маннік на кефірі

Як приготувати маннік на кефірі

Маннік на кефірі – це один із варіантів приготування манних страв. Він відрізняється повітряним та простим способом приготування, який практично може бути здійснений кожним.

Отже, для приготування манніка на кефірі нам знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 склянка манної крупи, 1/2 склянки цукру, 3 яйця, 1/2 чайної ложки соди, 1/4 чайної ложки солі.

Спочатку ми змішуємо кефір з манною крупою і залишаємо це на 15-20 хвилин, щоб манка набула потрібної консистенції. Потім вбиваємо яйця з цукром, додаємо сіль і соду. Все це змішуємо з манною крупою і виходить тісто для манника.

Далі ми розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для запікання ми змащуємо маслом або покриваємо папером для випічки. Потім виливаємо тісто в форму і вирівнюємо його.

Манник потрібно випікати приблизно 30-40 хвилин, поки він не стане золотистого кольору. Виймаємо його з духовки і дозволяємо трохи охолодитися.

Ваш манник на кефірі готовий! Ви можете подавати його в якості самостійної страви або з додаванням соусу, фруктів чи ягід. Цей пиріг виглядає як маленький пиріжок, але хрумтів в ньому мінімум, тому він ідеально підходить для тих, хто любить легкі та нежирні страви.

Як приготувати маннік на кисляку

Як приготувати маннік на кисляку

Маннік на кисляку – це смачна і проста страва, яка вам точно сподобається. Цей пиріг з манною крупою виготовляється за особливим рецептом, який надає йому неповторний смак і привабливий вигляд.

Приготування цього лепешняку дуже просте і не займе багато часу. Саме тому манник на кисляку підходить для будь-якого часу дня і будь-якої випадкової ситуації – від сніданку до вечері.

Для приготування манника на кисляку вам знадобиться форма для печіння, манна крупа, кисломолочний продукт (кисле молоко, кефір або йогурт), цукор, яйця, сіль, розсол, розпушувач (сода або розпушувач для тіста), рослинна олія або вершкове масло, цукор і кориця для посипки.

Тепер давайте перейдемо безпосередньо до процесу готування манника на кисляку. Спочатку змішайте манну крупу з кисломолочним продуктом і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте цукор, яйця, сіль, розсол, розпушувач і розтоплене вершкове масло. Добре розмішайте і залиште на кілька хвилин, щоб тісто набуло консистенції.

Після цього візьміть форму для печіння і змастіть її рослинною олією. Перелейте тісто в форму і вирівняйте його ложкою. Посипте цукром і корицею по поверхні.

Тепер манник на кисляку готуємо в духовці. Перед пекарнею розігрійте духовку до 180-200 градусів. Потім поставте форму з тістом в духовку і готуйте приблизно 40-50 хвилин, доки пиріг не стане золотистим і хрумтітим в зубах.

Отже, маннік на кисляку – це смачний і простий пиріг, який можна готувати в будь-який час дня. Цей десерт відрізняється своєю повітряною консистенцією і неповторним смаком. Спробуйте приготувати манник з манною крупою на кисляку і почуєте, як він хрумтить у ваших зубах!

Як приготувати манник з апельсином

Як приготувати манник з апельсином

Манник – це смачна та проста в приготуванні страва, яка відрізняється своєю повітряністю та ніжністю. Сьогодні ми розкажемо, як приготувати манник з апельсином.

Для приготування манника з апельсином нам знадобиться 200 грам манної крупи, півсклянки цукру, 2 яйця, 100 грам вершкового масла, 1 апельсин, 1 склянка кефіру, 1 чайна ложка розпушувача тіста та сіль за смаком.

Спочатку розтоплюємо вершкове масло. Додаємо цукор та змішуємо до повної розчиненості. Тоді додаємо яйця та знову змішуємо. Запрошуємо апельсин в нашу кухню – стискнутою апельсиновою шкіркою натираємо манку. Додаємо манку, кефір, сіль та розпушувач тіста. Все ретельно перемішуємо.

Тепер манник готовий до випічки. Можна використовувати будь-яку форму – чи то великий пиріг, чи маленькі пиріжки. Форму слід змастити вершковим маслом або викласти папером для випічки. Залити тісто у форму та рівномірно розподілити.

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів. Потім ставимо форму з манником у духовку та випікаємо протягом 30-40 хвилин, до отримання золотистого кольору.

Виймаємо манник з духовки та дозволяємо йому слегка охолонути. Потім можна подавати до столу. Рекомендуємо подавати манник з апельсином з чашечкою свіжого чаю або кави. Смачного!

Як приготувати манник в мультиварці

Як приготувати манник в мультиварці

Манник – це смачний і простий у приготуванні десерт, який можна готувати в мультиварці. Основним інгредієнтом для цього рецепту є манна крупа. Манна крупа – це білий крупний продукт, який використовується для приготування різних страв.

Будемо готувати манник в мультиварці. Цього разу необхідно взяти 1,5 склянки манної крупи. Якщо ви хочете приготувати маленький пиріг, то виходить навіть менше. Однак, всі інші інгредієнти залишаються ті самі.

Для того, щоб отримати повітряний манник, потрібно змішувати інгредієнти правильним чином. Саме це і відрізняється від того, як готується манник в духовці. В мультиварці манник готується практично без витрати часу і зусиль.

Отже, для приготування манника в мультиварці вам знадобиться: 1,5 склянки манної крупи, 1,5 склянки кефіру, 1,5 склянки цукру, 4 яйця, 150 грам вершкового масла, 2 чайні ложки розпушувача тіста і сіль за смаком.

Спочатку змішуємо кефір з цукром у великій мисці. Потім додаємо манку і розпушувач тіста, добре змішуємо. Далі додаємо розтоплене вершкове масло, яйця і сіль, знову змішуємо. Тісто має вийти не занадто густим і не занадто рідким.

Тепер можна приготувати форму для пиріга. Просто змащуємо її вершковим маслом або олією. Потім перекладаємо тісто в форму і рівномірно розподіляємо його. Можна використовувати будь-яку форму – круглу, квадратну або прямокутну.

Потім ставимо форму в мультиварку і вибираємо режим “Пиріжок” або “Кекс”. Час готування залежить від мультиварки, але зазвичай це приблизно 60 хвилин. Як тільки манник готовий, ви можете вийняти форму з мультиварки і залишити пиріг охолодитися на решітці.

Тепер ваші пиріг з манної крупи готові! Таким чином, ви можете приготувати цей смачний десерт в мультиварці швидко і просто. Смачного!