Рецепт приготування компоту з винограду на зиму

Компот з винограду на зиму

Заготівля напоїв на зиму – це важлива частина осіннього господарства. Одним з найпопулярніших і смачних консервованих напоїв є компот з винограду. Він не тільки додасть сонячний настрій у холодну пору, але і забезпечить організм важливими вітамінами та мінералами.

Для приготування компоту з винограду на зиму знадобляться наступні інгредієнти: виноград, цукор, вода. Обережно відріжте кісточки винограду і видаліть їх. Потім покладіть ягоди в каструлю, насипте цукор і додайте воду. Довести все до кипіння і варити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.

Після цього зніміть каструлю з вогню і дайте компоту настоятися. Накрийте його кришкою і залиште на декілька годин, щоб тісто змішалося з водою і цукром. Затем перелейте компот в стерильні банки, зверху налийте цукровий сироп і накрийте кришкою. Завинтіть кришку і ставте в прохолодне місце.

Заготівля компоту з винограду

Заготівля компоту з винограду

Компот з винограду – це смачний і здоровий напій, який можна заготовити на зиму. Його приготування досить просте і не вимагає багато часу. Головне – мати під рукою всі необхідні інгредієнти і дотримуватися рецепту.

Для приготування компоту з винограду нам знадобиться свіжий виноград і цукор. Якщо виноград має кісточки, то їх потрібно видалити. Ягідки промиваємо під проточною водою, добре просушуємо.

У каструлю наливаємо воду. Для однієї банки компоту – 1 літр води. Доводимо її до кипіння. Додавайте цукор в киплячу воду. На 1 літр води беремо 200 грам цукру. Цукор додаємо поступово, постійно помішуючи.

Після того як цукор повністю розчинився, в банку насипаємо виноград. Зверху наливаємо гарячий цукровий сироп, так щоб весь виноград був покритий. Закриваємо банку кришкою і ставимо в гарячу піч на 10 хвилин.

Після того як компот закипить, вимикаємо вогонь і даємо йому настоятися протягом 20-30 хвилин. Після цього компот можна перекласти в сухі стерилізовані банки і закриємо їх кришками.

  • При заготівлі компоту з винограду не варто додавати занадто багато цукру, оскільки виноград сам по собі є досить солодким.
  • Щоб компот не втратив своїх корисних властивостей, не рекомендується довести його до повного кипіння, тому що при довгому кипінні цукор може становитися шкідливим.
  • Компот з винограду можна пити як гарячим, так і холодним. В зимовий час його особливо приємно пити гарячим, а влітку – з льодом.

Компот з яблук і винограду

Компот з яблук і винограду

Компот з яблук і винограду – це смачний і корисний напій, який можна заготувати на зиму. Для його приготування потрібно підготувати необхідні інгредієнти та виконати кілька простих кроків.

Спочатку потрібно добре промити яблука та виноград, щоб видалити всі шкідливі речовини. Потім зняти шкірку з яблук і видалити кісточки з винограду, оскільки вони можуть бути неприємним сюрпризом при подачі напою.

Далі, велику каструлю наполовину заповнюємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, додаємо яблука та виноград і доводимо до кипіння. Після цього знижуємо вогонь і варимо ще 5-7 хвилин, щоб ягоди стали більш м’якими і випустили свій сік.

Потім додаємо цукор за смаком. Краще додавати цукор поступово, щоб не перестаратися і не зробити напій занадто солодким. Після цього знову доводимо компот до кипіння і варимо ще 2-3 хвилини, щоб цукор повністю розчинився.

Готовий компот можна насипати в баночки, які попередньо промили та засипали кип’яченою водою. Потім банки накриваються кришками і стерилізуються в каструлі з гарячою водою протягом 10-15 хвилин. Після стерилізації банки виймаються з каструлі і накриваються кришками.

Тепер компот з яблук і винограду готовий для зберігання на зиму. Цей напій стане чудовим доповненням до вашого столу і подарує вам відчуття свіжості і смаку в будь-який час року.

Компот з винограду і слив

Компот з винограду і слив

Виноград та сливи – це смачні і корисні фрукти, які можна використовувати для заготівлі на зиму. Із них можна приготувати консервований компот, який збереже всі корисні речовини і вітаміни. Заготовляти його дуже просто та швидко.

Інгредієнти для приготування компоту з винограду і слив:

  • 1 кг винограду
  • 500 г слив
  • 1,5 л води
  • 200 г цукру

Виноград та сливи ми промиваємо під проточною водою, видаляємо кісточки зі слив. Потім кожну ягідку винограду проколюємо голкою, щоб відпустився сік. Компот буде добре пропускати смак і аромат винограду.

У каструлю наливаємо воду і додаємо цукор. Поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Додати виноград і сливи, зменшити вогонь і варити протягом 15-20 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими. Після цього знімаємо з вогню і дозволяємо компоту настоятися 5-10 хвилин.

Після того, як компот трохи охолоне, насипаємо його в чисті банки або банку, заповнюючи їх повністю. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо протягом 20 хвилин при температурі 85-90 градусів.

Після стерилізації банки з компотом перевертаємо догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Такий компот можна зберігати протягом усього зимового періоду і насолоджуватися його смаком і користью для здоров’я.

Консервований компот з білого винограду

Консервований компот з білого винограду

Заготівля винограду на зиму – це чудова можливість насолодитися соковитими плодами цілої зими. Одним з найпопулярніших способів зберігання винограду є його консервування у вигляді компоту. Такий консервований виноградний напій не тільки збагачує наше меню, але й має корисні властивості.

Для приготування консервованого компоту з білого винограду потрібні такі інгредієнти:

  • 1 кг білого винограду;
  • 200 г цукру;
  • 1 л води.

Спочатку виноград промиваємо добре під проточною водою, видаляємо кісточки і розкладаємо в банку. Далі в каструлю наливаємо 1 л води, додаємо цукор і доводимо до повного розчинення цукру. Гарячим цукровим сиропом заливаємо виноград у банку. Накриваємо банку кришкою і стерилізуємо вареним способом протягом 20 хвилин.

Після цього банку з консервованим виноградом закриваємо кришкою і дати йому охолонути. Такий консервований виноградний компот можна зберігати протягом усього зимового періоду. Він стане чудовим напоєм для всієї родини, допоможе зігрітися в холодну погоду і наситить нас корисними речовинами, які містяться у винограді.