На Лозівщині мешканці Єлизаветівки кілька років не можуть поділити землі з місцевим аграрієм

Десятиліттями мешканці Єлизаветівки обробляли ділянки, які виділила їм сільрада, однак кілька років тому місцевий аграрій вирішив приватизувати землю. Через Держгеокадастр  чоловіку виділили землі, на яких місцеві мешканці садять городину.

Аграрій запевнив, коли оформлював 18 гектарів, начебто не знав, що йому дадуть городи односельців.

Боротьба за землю триває у Єлизаветівці вже кілька років. Депутат Лозівської райради Наталя Пеншина, зауважила,за цей час зверталися до різних інстанцій. Людям рекомендували звертатися до Держгеокадастру  та приватизувати землю, однак  офіційно оформити її єлизаветівці так і не змогли, зазначила районний депутат.

В області створили оперативний штаб  із забезпечення прав і свобод власників земель. На ньому розглянули питання щодо незаконного захоплення земельних ділянок у Єлизаветівці. Тоді людям пообіцяли допомогти вирішити питання, однак результатів поки це не дало.

Єлизаветівський аграрій розповів, згодний  виділити ділянки під городи тим, хто саджатиме картоплю, моркву буряки та інше для власних потреб. Однак люди з цим не згодні, дивуються та не розуміють, чому не можуть саджати, соняхи, кукурудзу чи вирощувати зерно для худоби.

Поспілкуватися з Єлизаветівцями та вислухати усі сторони приїхав помічник народного депутата Анатолія Гіршфельда Олег Губенко. Він запевнив,розбиратиметься у ситуації.

Мешканці Єлизаветівки запевнили, відстоюватимуть свою позицію та добиватимуться, аби їм повернули городи.