Рецепт приготування маринованих глив у розсолі з використанням різноманітних спецій

Гливи мариновані в розсолі зі спеціями

Гливи, або, як їх ще називають, білі гриби – це саме ті, які з’являються в нашій природі зазвичай навесні або влітку. Вони мають неповторний смак та аромат, прекрасно підходять для вживання у свіжому вигляді або для приготування різних страв. Якщо ви любите гливи, то знаєте, наскільки смачні вони можуть бути.

Одним із способів приготування гливів є їх маринування в розсолі зі спеціями. Для цього необхідно взяти кілька баночок, миємо їх, наливаємо воду, додаємо сіль та оцет. Потім додаємо у каструлю трохи цукру, декілька грон столового перцю, кропу та інших улюблених спецій. Коли вода закипить, кладемо туди нарізані гливи, після чого варимо їх протягом 10-15 хвилин. Варені гриби знімаємо з води і нарізаємо ніжками.

Готові гриби вимагають тщательного настояння та охолодження. Їх можна відправити до холодильника протягом декількох годин, але краще залишити там на 1-2 дні. Після цього мариновані гливи будуть готові до вживання. Вони мають незвичайний смак та аромат, характерні для цього виду грибів. Такі мариновані гливи можна вживати як самостійну страву або використовувати для готування різноманітних страв.

Гливи мариновані в розсолі зі спеціями мають багато корисних властивостей. Вони містять велику кількість вітамінів та мінералів, таких як магній, залізо, калій та інші. Регулярне вживання маринованих глив сприяє зміцненню організму, покращенню роботи імунної системи та загальному покращенню здоров’я.

Кулінарне застосування глив

Гливи – унікальні гриби, які мають велику кулінарну цінність. Їх можна готувати різноманітними способами – в тому числі й маринувати. Маринування глив – це ідеальний спосіб зберегти їх поживні властивості та додати гарний смак.

Для маринування гливів потрібно взяти ніжки та грона і ретельно їх миємо. Потім гливи нарізаємо на шматочки – кожну ніжку окремо, а грона нарізаємо на кілька кружечків. В каструлю наливаємо воду, додаємо сіль та цукор, а також нарізані грони глив. Ставимо каструлю на вогонь і варимо протягом 10 хвилин.

Після цього знімаємо каструлю з вогню і знімаємо грони глив з води. Готовий грибний відвар пропускаємо через сито, а потім знову ставимо на вогонь. До відвару додаємо оцет, зубчики часнику, крім того, можна додати різні спеції та зелень – це залежить від смаку кожної людини.

Підготовлені гливи, окремо ріжемо ніжки та варимо окремо у прісній воді протягом 10-15 хвилин. Після цього відкидаємо воду, додаємо ніжки до маринаду і заливаємо холодним грибним відваром. Коли маринад охолоне, гливи готові до вживання.

Готові мариновані гриби ми можемо зберегти в баночках у холодильнику. Вони добре триматимуть свій смак та корисні властивості, що робить їх ідеальними для різних страв.

Рецепти маринування глив

Рецепти маринування глив

Мариновані гливи – це смачна закуска, яка чудово підходить до будь-якого столу. Для приготування цього страви потрібно промити гриби, нарізати їх, додати в розсіл та додати спеції по смаку.

Для початку, ми миємо гливи та ріжемо на крупні куски. Ніжки можна нарізати окремо або залишити цілком, залежно від вашого бажання. Інші продукти, такі як часник, сіль, перець і спеції, можна додавати за смаком.

Потім варимо солодку розсолу, виливаємо її на гриби та заливаємо оцтом. Додаємо також трохи солі та цукру, щоб надати грибам насичений смак.

Після того, як усі інгредієнти додані, ставимо підсмажені головки грибів у холодильнику на декілька годин або навіть на ніч, щоб гриби наситилися смаком спецій та розсолу.

Інший варіант маринування глив – це використання відвару. Для цього окремо варимо смачний бульйон з часнику, солі, перцю та інших спецій. Коли він готовий, знімаємо його з вогню та додатково наливаємо оцтовий розсіл. В цей бульйон додамо наші гливи та столову ложку олії. І залишаємо все в нашій каструлі на пару годин або навіть ніч.

Після того як гливи насичуються смаком розсілу, вони готові до вживання. Вони можуть зберігатися у баночках у холодильнику протягом декількох тижнів. Такі мариновані гливи чудово підходять як до м’ясних страв, так і до салатів. Вони додають пікантно-солодку нотку не тільки салатам, але і бутербродам, запіканкам та іншим стравам.

Гливи мариновані зі спеціями

Гливи мариновані зі спеціями

Для приготування гливів маринованих зі спеціями ми відбираємо свіжі гриби. Миємо їх водою і відварюємо у каструлі зі столовою ложкою солі протягом десяти хвилин, знімаємо з води та охолоджуємо.

Потім оцінюємо ніжки глив, відділяємо їх від грибів і нарізаємо на невеликі смужки. Натертимо часник на тертці і наріжемо кропу. Готовий продукт насипаємо в баночки, додавши гілочку кропу, злегка вим’явши її, а також перець горошком і гранатове ядро з грибів.

Тоді кладемо в каструлю часник, злегка пасуємо його, ікра вони бажають. Додаємо сіль, цукор і оцет у воду та наливаємо в баночки, залишаючи трохи місця для спецій. Закриваємо банки кришками і ставимо в холодильник на декілька годин.

Після маринування гливи можна вживати як самостійну страву чи використовувати як додаток до інших страв. Їх смак надає неповторне поєднання спецій та власного аромату грибів. Рецепт маринованих глив відмінно підійде для любителів спеційних, натуральних продуктів і оригінальних страв.

Насолоджуйтесь смачними гливами, які підкорять ваші смакові рецептори своїм неповторним смаком!

Мариновані гливи на зиму

Мариновані гливи – це смаковитий додаток до вашого зимового столу. Їх можна приготувати заздалегідь і зберегти в холодильнику на довгий час.

Приготування маринованих гливів починається зі збору свіжих грибів. Трохи промиємо їх водою, видаляючи всю землю та бруд. Потім ріжемо гриби на крупні кусочки, окремо насипаємо відвар у каструлю. Для приготування відвару використовуємо воду, сіль, органічний оцет та столовий цукор. Воду наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь до кипіння.

Коли вода закипіла, додаємо туди сіль, оцет та цукор. Живучі голки грибів знімаємо, а ніжки теж видаляємо. Нарізаємо на кружечки. Потім ставимо гливи відварюватися на кілька хвилин. Часом вода починає покриватися шаром піни, його треба знімати.

Після відварювання гливи витягаємо з відвару і кидаємо в миску з холодною водою. Тут вони трохи охолодаються і добре промиваються. Потім відкидаємо воду і клаємо маринуватися гриби.

Для маринування грибів можна використовувати різні спеції, такі як часник, перець, кроп, грона, а також інші інгредієнти за смаком. Гриби нарізаємо, приправляємо і розкладаємо в чисті та сухі баночки.

Маринування грибів відбувається в два етапи. Спочатку сироп, приготовлений на відварі, зливається у баночки з грибами. Потім доливається органічний оцет і закривається кришкою. Баночки з маринованими гливами ставимо в холодильник на кілька днів, щоб вони належним чином пропиталися.

Мариновані гливи готові до вживання після кількох днів маринування в холодильнику. Вони додають смаку і аромату будь-якому страві. Збережені в баночках гриби будуть радувати вас протягом всього холодного періоду року.

Гливи мариновані по-корейськи

Гливи – це дуже смачні гриби, які можна використовувати при приготуванні різних страв. Один з варіантів приготування глив – маринування по-корейськи. Цей рецепт додасть оригінальний смак вашій страві.

Для приготування глив маринованих по-корейськи нам знадобиться:

  • гливи – 500 г
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 столові ложки
  • цукор – 2 столові ложки
  • кропу – 1 грона
  • часник – 3 зубчики
  • перець – 1 шт
  • гречаний оцет – 2 столові ложки
  • спеції (по смаку) – можна використовувати окрім звичайних також інші

Спочатку ми миємо гливи і ріжемо ніжки. Потім кладемо їх воду, додаємо сіль та ставимо на вогонь. Коли вода закипить, відварюємо гливи протягом 10-15 хвилин.

Тоді відкидаємо відвар, а гливи перекладаємо в чисту каструлю. Додаємо цукор, воду, кропу, часник (можна пропустити через прес часом). Потім висипаємо перець та інші спеції, що сподобаються вашому організму.

Каструлю ставимо на вогонь, готуємо 5-7 хвилин, поки сіль і цукор розчиняться. Потім знімаємо з вогню та додаємо оцет.

Тепер необхідно налаштуватися на тривале маринування. Гриби маринуємо протягом 6-12 годин (за бажанням можна тримати їх в холодильнику). Перевертаємо гриби кожну годину, щоб вся їх поверхня знаходилась у розсолі.

Всі гливи мариновані по-корейськи готові!

Можна додати гарнір до страви, таку як варені картопля або рис. Цей рецепт дасть вашій страві неповторний смак, як у корейській кухні.

Давайте спробуємо гливи мариновані по-корейськи разом!

Гливи мариновані з солодким перцем

Гливи мариновані з солодким перцем

Гливи – це чудовий продукт, який має багато корисних властивостей для організму. Їх можна приготувати по-різному, але мариновані гриби з солодким перцем мають особливий смак і аромат.

Для приготування глив в розсолі з солодким перцем необхідно взяти свіжі гриби і миємо їх під проточною водою. Потім знімаємо ніжки і нарізаємо гриби на кусочки. Накладаємо нарізані гливи в каструлю та наливаємо воду так, щоб вони повністю покривались. Добавляємо трохи солі і столового оцту. Також кладемо спеції: смажений солодкий перець, цукор, часник і кроп.

Потім ставимо каструлю на вогонь і доводимо розсіл до кипіння. Відварюємо приблизно 10 хвилин, а потім знімаємо з вогню і охолоджуємо. Гриби можна маринувати просто в каструлі, але щоб вони добре пропиталися смаком перцю, їх потрібно переложити в баночки та залити розсолом.

Готові гливи маринуємо в холодильнику протягом кількох годин або навіть на кілька днів. Після цього вони будуть готові до вживання. Такі гливи мають насичений смак і аромат солодкого перцю, що робить їх ідеальними для вживання як самостійно, так і в якості прикраси до страв.

Мариновані гливи з солодким перцем – це відмінний варіант смачного та корисного продукту, який можна використовувати в різних рецептах. Вони додають багато смаку і аромату будь-якому блюду та створюють неповторний смаковий дует з солодким перцем.