Юлія Світлична нагородила переможців Першого регіонального турніру з фінансової грамотності

16 травня голова ХОДА зустрілася з фіналістами турніру – командами школярів та студентів харківських навчальних закладів під час відвідування Харківського навчально-наукового інституту Університету банківської справи.

 

Перший регіональний турнір з фінансової грамотності на кубок голови ХОДА проводився в рамках проекту з підвищення рівня фінансової грамотності населення з 6 жовтня по 18 листопада 2017 року. У змаганнях взяли участь 296 учасників: 18 команд – з вишів та 23 команди – зі шкіл та позашкільних навчальних закладів Харківщини.

У півфіналі турніру змагалися 10 кращих за підсумками першого етапу університетських і 8 шкільних команд.

Вітаючи представників цих команд, Юлія Світлична побажала їм успіхів у подальшому вивченні фінансової та банківської справ.

«Можливо, ви пов’яжете вашу подальшу долю з банківською справою. Це гарна, престижна професія, але надзвичайно відповідальна, адже від цієї сфери залежить фінансова стабільність установи, регіону та держави. Це маленький механізм, який працює в загальній машині, – підкреслила керівник області. – Радію за тих, хто виграв. Молодь – це активна, прогресивна, інтелектуальна сила, яка просуватиме нашу державу вперед та стане майбутнім нашої країни. Ми працюємо разом з вами».

Голова ХОДА повідомила, що турнір з фінансової грамотності, започаткований у 2017 році, стане щорічним.

«Маю запевнення Університету банківської справи, Харківського університетського консорціуму та Харківського банківського союзу, що ми продовжуватимемо цю гру. Обласна адміністрація, звичайно, долучатиметься та допомагатиме. Зробимо цей захід щорічним, щоб підвищувати як професійні навички фахівців, так і інтелектуальну та фінансову грамотність громадян», – сказала Юлія Світлична.

Переможцем Першого турніру серед команд, які представляли заклади вищої освіти, стала команда «Золотий запас» Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця. Кращою командою серед загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів стала команда Харківської гімназії № 46 ім. Ломоносова «Золотий запас 46».

Капітан команди економічного університету Олена Коцюба говорить, що команди вже чекають на початок нового турніру.

«Хочу висловити особисту вдячність за те, що ми мали змогу бути причетними до цієї події. Турнір проходив у дуже незвичному форматі. Це була не проста олімпіада або тестування. Особисто я закохалася в цю гру, – поділилася студентка. – Зараз я продовжую співпрацю з тими фінансовими організаціями та установами, які брали участь у проведенні гри».

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=D1uk1LdEzKM{/youtube}