Рецепт на смачний салат з кабачків: швидко, просто і смачно

Салат з кабачків

Салат з кабачків – це одна з найкорисніших та найсмачніших страв, які можна приготувати влітку. Молоді кабачки, а також морква, зелень та кунжутне насіння – основні інгредієнти цього страви.

Для приготування соління наступний рецепт: кабачки та моркву порізати соломкою, добавити кунжутне насіння, які, звичайно, попередньо треба підсмажити. Зелень також рекомендують додати до цього салату. Все це змішуємо разом і заливаємо майонезом. Приправляємо сіллю та за вершками. Такий салат вийде дуже смачним та корисним.

Кабачки мають високий вміст каротину, який утворює вітамін А, відповідає за гарний стан шкіри і нормалізує роботу зорового апарату. Велика кількість каротину в кабачках допомагає підтримувати силу зору на високому рівні, особливо в сутінках та у темному приміщенні.

Корисні властивості кабачка

Корисні властивості кабачка

Кабачок – це дуже корисний овоч, який має багато цінних властивостей для організму. Він містить велику кількість волокон, які сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та покращують перистальтику кишечнику.

Завдяки вмісту калію та магнію, кабачки допомагають підтримувати нормальний рівень артеріального тиску і зменшують ризик розвитку серцевих захворювань. Кабачки також містять багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему та підтримує здоров’я шкіри.

Кабачок є дуже низькокалорійним овочем, тому його рекомендують включати в раціон при дієті. Він містить мало жирів і вуглеводів, але досить багато вітамінів та мінералів.

Ще одна цінна властивість кабачка – його здатність виводити з організму шкідливі речовини та токсини. Це забезпечується завдяки наявності в кабачку специфічної кислоти, яка активно сприяє очищенню організму.

Щоб насолодитися корисними властивостями кабачка, його можна додавати в різні страви. Наприклад, кабачки можна додати до салату разом з морквою та зеленню, а підсмажені кабачки можна приготувати на гарнір до м’ясних страв або додати до омлету.

Для приготування салату з кабачків можна порізати кабачки на тонкі соломки та присипати їх тертим кунжутом. Додати туди молоді кабачки, моркву, оливки, баклажани та зелень. Заправити салат майонезом або олією за смаком. Солимо і посипаємо кунжутними насіннями.

Приготування салату

Приготування салату

Для приготування салату з кабачків необхідно взяти кілька свіжих молодих кабачків. Ми рекомендуємо вибирати кабачки без пошкоджень та інших недоліків. Завдяки своєму ніжному смаку та корисним властивостям, кабачки є ідеальною основою для салату.

Спочатку ми ми порізаємо кабачки на тонкі соломинки. Для цього можна скористатися спеціальною терткою або ніжем. Потім солимо кабачки за смаком. Якщо ви бажаєте, щоб салат був більш насиченим, можна також додати деяку кількість тертого сиру або кунжутного насіння.

Для приготування доповнюючого соусу можна взяти півсклянки майонезу, десяток грамів олії та трохи кислоти. Цей соус додасть до салату цікавий смак та аромат. Також можна використовувати інші інгредієнти, як-от моркву або баклажани.

Після того, як кабачки будуть готові, їх можна посипати зеленню та підати на стіл. Салат з кабачків готовий до споживання. Смачного!

Можна спробувати салат з кабачків і помідорів Для цього візьмемо

Баклажани та молоді кабачки відповідне порізати соломкою. Завдяки цьому вони швидше підуть на смак.

Ми також додамо в цей салат помідори, які також можна нарізати соломкою. Це додасть свіжості та соковитості страві.

Для приготування салату потрібно взяти півсклянки кунжутного насіння. Воно додасть салату неповторний смак та користь для організму.

Порізані кабачки та помідори потрібно посолити та приправити за смаком. Можна додати трохи майонезу або олії, щоб салат був більш соковитим та ніжним.

Також до салату можна додати терту моркву. Вона додає страві яскравості та користі для здоров’я.

Прикрашаємо салат зеленню та кунжутом. Це зробить його більш апетитним та красивим.

Готовий салат з кабачків та помідорів готовий до подачі на стіл. Його можна вживати як в ролі окремої страви, так і як гарнір до основного обіду чи вечері.

Цікавий також салат з кабачків і тушкованих баклажанів. Для нього буде потрібно:

Цікавий також салат з кабачків і тушкованих баклажанів. Для нього буде потрібно:

Кабачок – один з основних інгредієнтів цього салату. Кабачки рекомендують вибирати молоді, тому що вони мають ніжну структуру і не мають гіркоти. Перед використанням їх треба нарізати на тонкі соломки або порізати на кубики.

Дуже смачно в салаті сполучаються кабачки з баклажанами. Тому до цього салату також потрібно приготувати тушковані баклажани. Для цього потрібно порізати баклажани на кружечки і обсмажити їх на олії до золотистого кольору.

В салаті можна добавити інші овочі, наприклад, моркву. Моркву можна натерти на тертці або порізати тонкими соломками. Також рекомендують додати свіжу зелень, наприклад, петрушку або кроп.

Для підсилення смаку і аромату можна додати кунжутне насіння. Воно додасть хрусткості і цікавого смаку кабачкам і баклажанам.

Зовсім не обов’язково додавати майонез до цього салату, оскільки кабачки володіють саме собою приємною ноткою кислоти. Але якщо хочеться салату з більш насиченим смаком, то можна додати трохи майонезу.

Цей салат з кабачків і тушкованих баклажанів можна приготувати дуже швидко – всього за 10-15 хвилин. Його можна подавати як основну страву або як гарнір до м’ясного чи рибного страви.

Спробуємо приготувати салат з кабачків по-корейськи Знадобиться

Для цього салату нам знадобиться кабачок, овоч, який найчастіше використовується в азіатській кухні. Кабачки потрібно порізати на тонкі соломки і покласти в миску.

Також потрібно порізати моркву на тонкі соломки і додати до кабачків. Дуже рекомендують використовувати молоді кабачки і баклажани. Їх шкірка м’яка і не потрібно її знімати.

Для підготовки соусу треба змішати половину склянки майонезу з 1-2 столовими ложками кунжутної олії, додати сік з половини лимона або лайма, солимо за смаком. Можна також додати трохи тертці з кабачка для більшої кислоти.

Завдяки майонезу, соус стає ніжним і кремовим, а кунжутне насіння додає солодкуватий смак. Приправляємо підготовлені кабачки і моркву цим соусом, додавши його в миску та перемішаємо.

Залишається лише порізати зелень – можна взяти різні види зелені: петрушку, кріп, кінзу. Додайте її до салату і ще раз перемішайте.

Салат з кабачків по-корейськи готовий! Він дуже смачний і корисний, оскільки кабачки містять багато вітамінів та мінералів. Цей салат можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса чи риби.