Тепловики за допомогою ЖУКа проникатимуть у квартири лозівчан +vd

Тепловики ще не включили опалення через теплу погоду. Проте вже обіцяють примусово відчиняти квартири, через які виникнуть проблеми з теплом. Якщо їм не відкриватимуть двері.

До включення опалення все готове, запевняє головний інженер комунального підприємства “Теплоенерго” Павло Усков. Згідно обласного та міського розпоряджень, у школах, дитсадках та лікарнях тепловики включили опалення ще у вихідні. Однак вже у вівторок, 16 жовтня, топити в об’єктах соцсфери припинили, бо на вулиці тепло. Через високу температуру холодні батареї і у квартирах лозівчан, пояснюють у “Теплоенерго”.

Головний інженер підприємства, що кожного року, коли включають опалення, тепловики   зіштовхуються з  проблемами у багатоповерхівках. У деяких квартирах батареї виявляються холодними. Павло Усков пояснює: це відбувається, якщо мешканці верхніх поверхів не спускають повітря з труб. Також, коли люди без дозволу міняють батареї на більші, ставлять запірні крани або замінюють труби на дешеві пластикові, до того ж іншого діаметру.

Щоб це виправити, тепловики мають потрапити  у квартиру. Якраз з цим і виникають проблеми.  Коли люди не відчиняють двері або їх немає вдома, працівникам “Теплоенерго” допомагають  працівники ЖУКа. Спершу комунальники намагаються знайти власників квартир. Якщо це не виходить, вони створюють комісію і проникають у квартири через двері або вікна. Закон “Про житлово-комунальні послуги” таке дозволяє.

Після того, як тепловики усунуть недоліки, комунальники ставлять новий замок або вікно. Двері опечатують і вказуєть, хто і коли проникав у квартиру та де знаходяться ключі.

Ірина Лєушканова

 

 

{youtube}o996aPjOgEY{/youtube}