У Лозовій готуються до виборів +vd

 

Виборчі дільниці, найшвидше, залишаться на своїх місцях, а ось окружком може переїхати до Краснограду.

У Лозовій вже почали готуватися до виборів до Верховної Ради України. За народних обранців люди голосуватимуть 28 жовтня. Зараз же міські урядники знайомляться зі змінами у виборчому процесі та визначають місця для майбутніх дільниць. Про це йшлося сьогодні, 7 лютого, на нараді у міськвиконкомі. Основні організаційні питання місцеві керівники планують вирішити вже до липня.

До 10 лютого місцеві керівники у ЦВК мають подати інформацію щодо виборчих дільниць. У ці вибори до місць голосувань будуть зовсім інші вимоги. На дільницях збільшиться кількість скриньок та кабінок. Площа приміщень також має стати більшою.

На території Лозівської міської ради на останніх виборах діяло близько 40 дільниць. Якщо у ЦВК нічого докорінно не змінять, їх залишиться приблизно стільки ж. Знаходитимуться вони за старими адресами. Місцеві керівники, вже знаючи ці приміщеннями, визначали проблеми, які слід вирішити. Десь необхідно встановити обігрівачі, десь домовитись з новими господарями.

Складнощі можуть виникнути з оснащенням дільниць. Зокрема, з телефонним зв’язком. «Укртелеком» тепер приватне, а не державне підприємство. Відтак з ним буде важче домовитися. Також виникають питання, де взяти кошти на облаштування дільниць. З місцевого бюджету їх виділяти заборонено, а з державного поки що нічого не надходило.

Утім найбільша проблема чекатиме на лозівчан, якщо центр виборчого округу перенесуть з Лозової до Краснограду. Своє остаточне рішення ЦВК оприлюднить у квітні. Коли вибір буде не на нашу користь, головам місцевих дільниць доведеться проводити по півдня у дорозі.

 

Анна Скрипник

 

{flv}07_02_2012_vuboru{/flv}