Рятувальники і рибалки пояснюють, як не стати невідомим утопленим +vd

 

Попередження — це реакція на смерть чоловіка на Краснопавлівському водосховищі. Невідомого виловили 16 червня.

Пінопласт, розсудливість і дотримання рибальського етикету можуть зберегти життя. Про це попереджають рятувальники і самі любителі рибної ловлі. Ці попередження — реакція на утоплення чоловіка на Краснопавлівському водосховищі. Тіло невідомого виловили звідти 16 червня.

На Краснопавлівському водосховищі постійно рибалять люди з Лозівщини, сусідніх районів і навіть областей. У міліції говорять, саме рибалки і знайшли тіло. На питання, чи міг невідомий рибалити з берега і якось втопитися, відповідають — навряд: берег водосховища більш-менш гладкий.

У рибалок своя версія. Кажуть, якщо невідомий вліз у чужі сітки, його могли і втопити. Ловити на сітку тут забороняє рибне господарство, але випадки трапляються.

За висновками судмедексперта, утоплений пробув у воді 2 доби. Виходячи з цього, потрапив він у неї приблизно 14 червня. Цього дня на Лозівщині буяли штормові вітри. Якщо чоловік плавав водосховищем на надувному човні, той могло перекинути вітром. Доказів цієї версії — тобто, човна — немає, однак рятувальники не заперечують її вірогідність.

За словами начальника Самостійної державної пожежної частини №24 Євгена Шевченка, на такому великому об’єкті, як Краснопавлівське водосховище, за сильного вітру хвиля перевищує півметра, а більшість рибалок виходять на надувних човнах.

Рятувальники радять усім власникам човнів брати у плавання мотузку не коротше 20 метрів, а ще шматок пінопласту розміром 50 на 50 см — замість рятувального кола.

Чи втопили невідомого, чи це нещасний випадок, розбирається міліція. Там будуть вдячні за будь-яку інформацію, яка допоможе встановити особу загиблого і обставини його смерті. Телефони міліції:102, 2-27-13, 2-29-59, 2-67-00.

Валерія Гецко

 

{youtube}NkVic5i3lS0{/youtube}