Найпрекрасніші у світі історичні фортеці та палаці

Найкрасивіші у світі історичні замки

У світі існує безліч захоплюючих історичних замків, які перенесуть нас у далеке минуле. Один з найвідоміших серед них – Празький замок. Розташований на високому скелі над містом Прагою, він приваблює своєю масштабністю та величчю. Цей замок, заснований у X столітті, є одним з найбільших замків у світі. Він є символом Чехії та надзвичайно популярним серед туристів.

Ще одним захоплюючим замком є Мацумото. Цей замок є історичною пам’яткою Японії та вважається одним з найкрасивіших культурних об’єктів країни. Замок Мацумото, відомий також як “Чорний замок”, знаходиться на острові Хонсю та був побудований у XVI столітті. Його вражаючий зовнішній вигляд, маючи темне забарвлення, надає йому загадковості і таємничості.

Не можна не згадати також про знаменитий замок, що переносить нас у середньовічну Англію – Віндзорський замок. Цей замок, що знаходиться в місті Віндзор, прославився своєю розкішшю та статусом королівської резиденції. Один з найстаріших замків у світі, Віндзорський замок є справжньою пам’ятниковою спадщиною Англії та місцем, де проводяться королівські урочистості та події.

Замок Бран Румунія Bran Castle Romania

Замок Бран Румунія Bran Castle Romania

Замок Бран, також відомий як «Замок Дракули», знаходиться в румунському граді Бран. Він є символом Румунії та одним з найбільш відомих замків у світі.

Замок, побудований у 14 столітті, був споруджений на скелі й був призначений для охорони Карпатських гір. Починаючи з 1920-х років, замок Бран став відомий завдяки своєму прізвиську «Замок Дракули», що пов’язане з румунським воєводою Владом Цепешем, якого вважають легендарним вампіром.

Замок Бран сполучає в собі різні архітектурні стилі епохи: від середньовічного досконалого готику до романських та ренесансних впливів. Крім того, в замку збереглися різноманітні предмети і старовинні меблі, які пропонують гостям розглядати.

Замок Бран тепер є музеєм і популярним туристичним місцем, яке приваблює багато людей з усього світу. Він також був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Шато де Шамбор Франція Chateau de Chambord France

Шато де Шамбор Франція Chateau de Chambord France

Шато де Шамбор – один з найвідоміших замків Франції, розташований в департаменті Луара і Шер, на північ від міста Бурж. Цей град – справжня перлина архітектури, яка датується 16 століттям.

Шато де Шамбор привертає увагу своєю неперевершеною красою і неповторним стилем. Замок був збудований на початку 16 століття Франсуа I – французьким королем Ренесансу. Саме тоді він придбав ту землю, на якій тепер знаходиться замок, і тривалий час використовував її для полювання та розташування своїх гастей.

Але відомий замок отримав свою назву в 19 столітті після придбання його Мацумото Сіро, правителя Японії. Мацумото змінив ім’я замка на “Шамбор” і став заселяти його своїми улюбленими предметами меблів і художніми творами. Екзотичність цих елементів внутрішнього оздоблення і відкриття культури Японії надали Шамбору неповторний колорит.

Шато де Шамбор належить до епохи Відродження, але його архітектурний стиль і випромінювання його величі згадують і про минулий середньовічний період. Він дозволяє вам перенестися в інше століття і відчути атмосферу часу.

Сам замок є справжньою красунею. Прекрасно збережені фасади, башти, вежі, стіни – все співробітництво різних архітекторів. Найвищою вежею замку є вежа Прізрак з незакінченим дахом. Дивовижна краса Шамбор з’являється при першому погляді на його багатство і розкіш.

Шато де Шамбор також славиться посиланнями на празький замок Карла ІV. Таким чином, французький замок є маленьким Братом великого Шекспірівського замку.

Сьогодні Шато де Шамбор є популярним туристичним місцем. Люди з різних країн приїжджають сюди, щоб побачити чудове діло архітектури і насолодитися дивовижним краєвидом. Замок також привабливий для весільних церемоній та багатьох заходів. Шато де Шамбор – місце, яке зачаровує і надихає.