У Лозовій під час відключень газу проблемні квартири відкривають примусово +vd

Щоб профілактичні відключення на затягувалися, газовикам допомагає ЖУК. Ситуацію контролює перший віце-мер.

Профілактичне відключення газу у багатоповерхівках не повинно тривати більше 3 днів. Це заявив перший заступник міського голови Володимир Денисенко на нараді з керівниками комунальних підприємств. Вона проходила сьогодні, 3 серпня.

 

Напередодні високопосадовець отримав півсотні дзвінків від обурених лозівчан: мешканці будинку №6 на 9 мікрорайоні тиждень сидять без газу. Газовики виправдовуються: по одному зі стояків дві квартири не відчиняють двері, розшукати власників не вдалося.

Допомогти “Харківгазу” зайти у проблемні квартири має балансоутримувач будинку — Житлова управляюча компанія. Її представники повинні пересвідчитися, чи дійсно має місце витік газу, чи таким чином “Харківгаз” бореться з боржниками. Сьогодні вони спільно поїхали вирішувати проблему на 9 мікрорайоні.

У дверях однієї з квартир, куди не можуть потрапити газовики, стирчить повідомлення, що власник заборгував за газ. Комунальники ламають замок. Їхні дії вправні, виправдані і законні, говорять вони. А підозри “Харківгазу” – обґрунтовані: всередині квартири комунальники знаходять старий несправний вентиль. Його відрізають, трубу перекривають.

Витоку, за свідченням газовиків, більше немає, тож другу зачинену квартиру не чіпають. Помешкання, яке довелося відчинити силоміць, закриють, опломбують, а газ залишиться відрізаним. Усі свої дії комунальники підтверджують актами. Їх складають і підписують на місці.

У цій багатоповерхівці аварійну ситуацію ліквідували, однак пічки у людей запрацюють тільки тоді, коли газовики зможуть обійти усі квартири. Це може статися вже сьогодні ввечері. А поки місцеві чекають, посадовці “Харківгазу” і ЖУКа поїхали відчиняти проблемні квартири в іншому будинку — на Жовтневій, 6. Тамтешні мешканці також мають шанс дочекатися газу найближчим часом.

Валерія Гецко

 

{youtube}fZ962BPMcDY{/youtube}