У лозівській школі №3 навчальний рік обіцяють почати вчасно +vd

20 серпня тут почали стелити дах. Зараз школа просихає після зливи 12 серпня, батьки готуються ремонтувати класи.

На лозівській школі №3 триває повна заміна рулонної покрівлі на шатрову. Це один з перших капітальних ремонтів закладів освіти у місті. Цьогоріч з державного і місцевого бюджетів на заміну даху виділили 990 тисяч гривень.

 

Офіційно, після складної дозвільної процедури, роботи почалися наприкінці липня. За графіком, основну частину робіт будівельники мають завершити до 1 вересня. Однак 12 серпня, у критичний момент робіт, коли дах був розкритий, будівлю залило зливою. Вода місцями протекла до першого поверху.

Цього тижня будівельники стелять покрівлю над лівим крилом. Тут вже можна починати внутрішні ремонти — ліквідовувати наслідки зливи. Тягар цих робіт лягає на плечі батьків. Освітяни попросили їх зрозуміти ситуацію на батьківських зборах минулого тижня. Наступного року влада обіцяє продовжити ремонт школи. Один з варіантів — заміна старих вікон на металопластикові.

Навчальний рік у школі почнеться вчасно, говорить заступник Лозівського міського голови Юрій Петренко. Приміщень, які не постраждали від дощу, вистачає — школа заповнена дітьми на 40%. Зранку тут йтимуть уроки, після обіду продовжуватимуться ремонти у навчальних приміщеннях. До дня вчителя у школі збираються провести огляд-конкурс. Батьків і вчителів, які найкраще підготують класи, освітяни хочуть нагородити.

Валерія Гецко

 

{youtube}9jzaKk2UOnY{/youtube}