Рецепти приготування смачних італійських спагетті: насолоджуйся смаком!

Спагеті по-італійськи рецепти приготування смачної страви

Спагеті по-італійськи – одна з найпопулярніших страв світової кухні. Її готують з різними соусами і начинками, але найпоширеніший варіант – з болоньєзе.

Для приготування соусу болоньєзе потрібно взяти стіл цибулі, яку треба нарізати дрібними кубиками. У гарячій каструлі з обідом олії треба обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати мелений часник і тушкувати ще кілька хвилин.

Потім додайте фарш, каструлю необхідно прогріти на сильному вогні, регулярно помішуючи, доки фарш не стане рум’яним. Додайте порізані помідори, відкинуті з соку, і трохи тертого базиліку. Тушкувати ще 30 хвилин, час від часу помішуючи.

Тим часом велику каструлю з водою треба нагріти до кипіння і додати декілька лаврових листочків і сіль. Поставте відварити спагетті або інші макаронні вироби до готовності “аль денте”.

Відкинути відварені спагетті в друшляк, полити трохи олії, щоб не прилипали, і перекласти в каструлю з готовим соусом. Помішайте все разом, щоб соус рівномірно розподілився. Прикрасьте страву свіжою зеленню (петрушкою, чебрецем) і подають на стіл.

Спагеті по-італійськи з болоньєзе – справжня оригінальна італійська страва, яка приголомшить всіх своїм ароматом і смаком. Цей рецепт простий у приготуванні, але порадує всіх гостей. Скуштуйте це чудове поєднання макаронних виробів з м’ясним соусом і насолоджуйтесь смаком Італії!

Найпростіший рецепт приготування італійських спагетті

Найпростіший рецепт приготування італійських спагетті

Щоб приготувати італійські спагетті, вам знадобиться трохи часу та інгредієнтів. За стілом ви зможете насолодитися смачною стравою з оригінальним смаком.

Приготування спагетті починається з відварення пасті. Поставте каструлю з водою на вогонь, додайте сіль та трохи олії. Коли вода закипить, добавте спагетті і варіть їх до готовності, відповідно до вказівок на упаковці.

Поки спагетті варяться, підготуйте соус. Для цього наріжте цибулю та часник. Розігрійте олію на сковороді і підсмажте цибулю та часник до золотистого кольору. Потім додайте нарізану свіжу чебрець та лисички і тушкуйте все разом протягом кількох хвилин.

Додайте до соусу томати, помідори, базилік та лавровий лист. Перекласти морепродукти відкинути, додати болоньєзе і тушкувати ще близько 10 хвилин. Завершивши приготування соусу, відкиньте лавровий лист.

Після того, як спагетті стануть готовими, відцідіть їх за допомогою друшляка і полийте олією. Потім додайте соус і обережно перемішайте. Подайте страву на стіл, прикрасивши зеленню і сирним соусом. Насолоджуйтеся смаком італійських спагетті!

Популярний рецепт Болоньєзе

Популярний рецепт Болоньєзе

Болоньєзе – одна з найпопулярніших італійських страв, яка відома своїм смачним соусом з м’ясом і томатами. Цей рецепт приготування болоньєзе стане в нагоді всім любителям спагетті і виручить в будь-яку пору року.

Для приготування цього смачного соусу вам знадобиться каструля, в якій трохи олії потрібно прогріти. Потім додайте нарізану цибулю і часник, які потрібно тушкувати до м’якості. До цієї суміші додайте свіжий фарш, який також потрібно тушкувати до готовності.

Додайте до каструлі нарізані морепродукти (наприклад, лисички) і трохи соку з помідорів. Потім додайте томати і базилік, щоб соус мав ароматний смак. Додайте сирний соус з цибулею і чебрецем, щоб страва стала більш смачною.

Тоді витягніть каструлю з вогню і переложіть варений соус в друшляк, щоб відкинути надлишкову олію. Спагетті відварити до стану “денте”, а потім відкинути відвар у друшляк. Полити страву соусом з болоньєзе та прикрасити зеленими.

Болоньєзе з морепродуктами – оригінальний рецепт, який порадує всіх любителів італійської кухні. Цей соус має неперевершений смак і аромат, і стане справжньою прикрасою вашого столу. Спробуйте приготувати цей рецепт самі і насолоджуйтесь смаком італійської кухні!

Рецепт з морепродуктами

Дуже смачна страва з морепродуктами – прогріті спагетті з морепродуктами. Для цього рецепту необхідно мати свіжі морепродукти, такі як мідії, волоські горіхи, капітошка і лосось.

Для приготування цієї страви ви повинні спочатку прогріти олію в каструлі, а потім додати порізану цибулю і часник. Коли цибуля стане скляною, додайте помідори, які вже нарізані.

Після цього додайте морепродукти і тушкуйте їх протягом 5-7 хвилин. Коли морепродукти будуть готові, перекладіть їх у друшляк, щоб відкинути рідину.

Тоді ви повинні відварити спагетті у киплячій воді з додаванням солі і лаврового листа. Варіть їх до готовності, а потім відкиньте відвар у друшляк. Не забудьте полити спагетті олією, щоб вони не прилипли.

Додайте морепродукти до спагетті і перемішайте. Додайте також свіжу петрушку і базилік, які дадуть страві оригінальний смак і аромат.

Всіх це каструлю з стравою з морепродуктами прикрасьте сирним соусом і подавайте до столу. Ця страва приємно порадує всіх гостей своїм смаком і запахом.

Спагетті з лисичками оригінальний рецепт з грибами

Спагетті з лисичками оригінальний рецепт з грибами

Дихаючий аромат свіжих лисичок, соковиті помідори і ніжний сирний соус – ось що робить цю страву неперевершеною. Якщо ви любите гриби, то цей рецепт з задовольністю прикрасить ваш стіл.

Для приготування цього чудового соусу вам знадобиться трохи лисичок, цибуля, часник, томати і олія. Спочатку потрібно нарізати цибулю і часник, а потім поєднати їх з лисичками і тушкувати на олії протягом кількох хвилин.

Потім додайте нарізані помідори і лавровий лист, і продовжуйте тушкувати, поки помідори не стануть м’якими і виділять сік. Додайте сіль, перець і чебрець за смаком.

В цей час варіть спагетті в каструлі з підсоленою водою до ступеня “денте”. Після цього відкиньте їх на друшляк, але не висушуйте повністю – вони повинні залишатися злегка вологими.

Додайте спагетті в каструлю з соусом і додайте трохи сирного соусу. Далі, все разом трохи прогрійте. Щоб страва була смачною, важливо не перегріти соус і не переварити гриби.

Спагетті з лисичками готові! Прикрасьте страву свіжою зеленню – петрушкою або базиліком, і насолоджуйтеся неперевершеним смаком цієї італійської страви з українським акцентом.

Приготування спагетті з сиром по-італійськи

Приготування спагетті з сиром по-італійськи

Щоб приготувати смачну страву спагетті з сиром по-італійськи, потрібно дотримуватися кількох кроків. Почнемо з приготування соусу. Для цього в каструлі розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте дрібно нарізані томати та часник, і тушкуйте їх протягом 15 хвилин до м’якості.

Після цього додайте в каструлю базилік, лавровий лист, сіль та перець за смаком. Прокип’ятіть соус протягом 10 хвилин, щоб всі аромати поєдналися. Зараз приготуємо макарони. Велику кількість солоної води приведіть до кипіння в каструлі, а потім покладіть туди спагетті. Варіть їх протягом 10-12 хвилин, щоб вони стали “dente” – з легкою твердістю в середині.

Поки макарони готуються, можна приготувати сирний соус. Для цього в іншій каструлі розтопіть трохи масла та додайте лисички. Потушкуйте їх протягом 5-7 хвилин, а потім додайте кубики сиру та зелені (наприклад, петрушку). Тушкуйте ще 2-3 хвилини, доки сир не розтопиться і не з’єднається зі зеленню.

Коли спагетті готові, відкиньте їх на друшляк, але залиште трохи води з відвару. Перекладіть макарони в каструлю з соусом, додайте трохи води з відвару, щоб розбавити соус, і все разом добре прогрійте.

Страву можна подавати на стіл. При подачі можна полити спагетті з сирним соусом оливковою олією та прикрасити щіпкою базиліку. Таке поєднання макаронів з сиром та оригінальним італійським соусом приємно здивує всіх гостей і порадує їх смакові рецептори!

Смачний соус на основі томатів

Смачний соус на основі томатів

Смачний соус на основі томатів – це відмінний вибір для приготування смачних італійських страв. Для його приготування потрібно взяти каструлю і туди додати олію. Додайте цибулю, часник і лавровий лист. Всі ці інгредієнти трохи тушкуються до золотистого кольору.

Після цього додайте нарізану цибулю і тушкуйте її до м’якості. Далі додайте нарізані помідори та шматочки базиліку. Все це потрібно тушкувати протягом 10-15 хвилин, поки соус не стане густим і смачним.

Після того, як соус готовий, його можна використовувати для готування різних страв. Зокрема, він ідеально підходить для приготування популярної італійської страви – спагетті болоньєзе. Щоб приготувати цю страву, спагетті повинні бути відварені “денте” – недоїдені. Після цього їх потрібно перекласти в каструлю з готовим соусом і трохи прогріти на вогні.

Спагетті з соусом на основі томатів можна прикрасити свіжою зеленню, нарізаним базиліком та сирними стружками. Ця страва точно порадує всіх любителів італійської кухні.