За підсумками 2012 року Лозова стала кращим містом з благоустрою в області +vd

Минулоріч Лозова стала срібним призером Всеукраїнського конкурсу з благоустрою. Це було за підсумками 2011 року. А ось показники 2012-го трохи менші, говорить головний комунальник Лозової Сергій Костюк. Вони дозволили перемогти в області — серед міст 3 категорії (від 50 до 100 тисяч населення). Як буде на всеукраїнському рівні, хтозна.

“Підсумок 2011-го кращий за 2012-й за одним показником — освоєння грошових коштів на ремонт доріг, тому що субвенція, державна, була набагато більша за 2012 рік. Усі інші показники у нас гарні”, – зазначив Сергій Костюк.

Усі інші показники — це скільки грошей місто виділяє на благоустрій та скільки залучає позабюджетних коштів. Минулоріч сума, витрачена на наведення ладу і краси, перевищила 7 мільйонів гривень. З урахуванням півторамільйонної держсубвенції на дороги.

Серед іншого, у Лозовій висаджували дерева та клумби, вивозили стихійні звалища, наново освітили 2 вулиці — алею у парку “Перемога” та Червоних артилеристів, відкрили 2 великі дитмайданчики і кілька малих. Боротися з призове місце у всеукраїнському конкурсі є з чим і є навіщо, говорить Сергій Костюк.

Якщо у минулорічному конкурсі давали тільки дипломи, то цьогоріч переможців поманили комунальною технікою. Зараз управління житлово-комунального господарства міськради готує усі документи, щоб презентувати Лозову у третьому етапі конкурсу з благоустрою. У Мінрегіонбуд їх потрібно здати до 19 березня.

Валерія Гецко

 

{youtube}bI3ijmTix7k{/youtube}